Mutne vode | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Dark Waters

Mutne vode

Režija: Tod Hejns


Još jedna pravna drama dolazi na bioskopska platna.


Film Mutne vode je inspirisan borbom posebnog advokata protiv jedne od najvećih hemijskih korporacija. Robert Blot je zastupnik očuvanja životne sredine i proveo je više 20 godina u sporu sa kompanijama koje su ispuštanjem štetnih hemikalija nju ugrožavale.

Glavni protagonista biće uvučen u ovu priču kada mu se, dok je obilazio svoju baku u Zapadnoj Virdžiniji, obratio lokalni farmer. Ogorčeni farmer je sumnjao da je voda iz potoka zatrovana što je dovelo do toga da mu za kratak period ugine ogroman broj životinja. Blot će krenuti u istragu i doći do saznanja da poznata hemijska kompanija već decenijama truje stanovnike tog gradića. Krenuće u borbu protiv establišmenta kojeg je do tada sam zastupao, iako mu je poznato koliko su moćan i gotovo nepobediv protivnik.

Glavnu ulogu tumači popularni Mark Rafalo (Mark Ruffalo). U ostvarenju ‘Mutne vode’ igraju i En Hatavej (Anne Hathaway), Tim Robins, Bil Pulman, Viktor Garber i drugi. Film je baziran prema članku Njujork Tajms Magazina iz 2016. godine, dok je i sam Robert Blot objavio memoare u kojem je detaljno opisao svoju pravnu bitku za zaštitu životne sredine.

Fim ‘Mutne vode’ (Dark Waters) stiže na bioskopski repertoar 19. marta. Dajte priliku dvosatnoj drami koja će vam predstaviti čoveka koji je rizikovao sopstveni život za dobrobit čitave zajednice.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap