Moj otac Vuk Karadžić | Muzej Vuka i Dositeja | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Narodni muzej

Moj otac Vuk Karadžić


Autentična monodrama koju ne smete propustiti!


Autentičnost u bilo kojoj oblasti rada je uvek pronalazila svoje mesto u kulturnoj zajednici, bez obzira o kojoj vrsti umetnosti je reč. U Srbiji se proteklih nekoliko godina izuzetno potencira (i to sa pravom) multimedijalni muzejski program, koji podrazumeva izvođenje određene predstave, ali u jedinstvenom muzejskom okruženju. To je slučaj i sa monodramom Moj otac Vuk Karadžić, koja se od 2017. godine održava pred beogradskom publikom. I sa pravom je izuzetno posećena. 

Ideja o ovakvoj monodrami se rodila u godini obeležavanja 200 godina od rođenja velikog Vuka Karadžića. Program su osmislili i organizovali Narodni muzej Srbije i Udruženje KulTurNet, zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

U sklopu ovog 40-minutnog performansa, imaćete prilike da uživate u melanholičnoj životnoj ispovesti Vukove kćerke, Mine Karadžić, koju je prilično uverljivo interpretirala glumica Ljiljana Jakšić. Ona se u potpunosti posvetila tome da prenese neverovatne zanimljivosti iz privatnog života njenog oca, o porodičnim teškoćama je govorila staloženo, a o događajima i ličnostima koje su oblikovale Vuka je imala sjajne anegdote.

Ono što daje posebnu draž predstavi ‘Moj otac Vuk Karadžić’, jeste prikazivanje sačuvanog dokumentarnog materijala, reprodukcije, porodične fotografije i suptilni taktovi muzičkih numera koje dočaravaju vreme o kojem se pripoveda. 

Osnovna cena ulaznice iznosi 600 dinara i možete je već sada nabaviti kroz nekoliko klikova na zvaničnom sajtu Tickets servisa ili na blagajni čuvenog zdanja Muzeja Vuka i Dositeja u srcu Dorćola, u Gospodar Jevremovoj 21. Broj mesta je ograničen (30 ljudi po terminu), a potrebno je doći najmanje 10 minuta pre samog početka. Predstava ‘Moj otac Vuk Karadžić’ se izvodi jednom mesečno.

Za ovakve unikatne performanse trebalo bi da izdvojite vreme, jer će vam zaista prikazati duh jedne epohe i čoveka koji je obeležio našu istoriju i društvenu otvorenost ka svetu, posredstvom pismenosti. Obavezno nam javite utiske, a verujemo da će predstava opravdati vaša očekivanja. 

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap