Moda u modernoj Srbiji | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Moda u Srbiji u XIX i početkom XX veka

Moda u modernoj Srbiji


Svi ljubitelji mode će poželeti da posete ovaj kulturni manifest.


Izvanredan i neobičan. To su prvi utisci nakon posete Muzeja primenjene umetnosti u Vuka Karadžića 18. Sve do 31. januara trajaće tematska izložba pod nazivom Moda u modernoj Srbiji koja za cilj ima predstavljanje one neobične strane mode za koju nismo znali.

Definitivno je 2019. godina u znaku mode, pa je odlučeno da Dan jednog od omiljenih beogradskih muzeja bude obeležen interaktivnom izložbom. Kustos izložbe je Draginja Maskareli, a do kraja januara biće izloženo više od 80 tematskih predmeta, odnosno, svih onih lepih, čudnih i neobičnih predmeta iz 19. i 20. veka.

Za ljubiteljke ove sfere, ovo dešavanje je neizbežno. Pored svih podrazumevanih dodataka odeći, da li ste znali kako je izgledala šminka iz tog perioda? Nakit? Šta je za njega baš bilo usko specifično? Zbog čega su modne vinjete bile toliko popularne? A frizure? Toliko zanimljivog sadržaja vas očekuje u Muzeju primenjene umetnosti. Takođe, svake srede sa početkom od 17.30h biće održavana predavanja od strane eminentnih stručnjaka i kritičara iz ove oblasti, a petkom u isto vreme kroz izložbu ‘Moda u modernoj Srbiji’ će vas aktivno voditi takozvani gosti-vodiči: stilisti, novinari, dizajneri i javne ličnosti iz mode.

Zapravo se postavlja pitanje zašto baš moderna moda? Kada je ona popularizovana i zbog čega ostale evropske prestonice igraju bitnu ulogu u kreiranju stila svakog pojedinca? Još jedno iznenađenje jeste i interaktivna Digitalna biblioteka u okviru koje će trajati virtuelna izložba prvog kustosa ovog Muzeja – Dobrile Stojanović, koja je istovremeno aktivno učestvovala u realizaciji muzejskih postavki, a da su bile u relaciji sa modom.

Cene ulaznica za izložbu ‘Moda u modernoj Srbiji’ su prilično simbolične i iznose 200 dinara (pojedinačna) i 100 dinara ukoliko je grupna. U sklopu radnog vremena, utorak – subota: 11h-19h, imaćete priliku da svoju svakodnevnu rutinu obogatite ovakvim jednim događajem, jer verujemo da ćete saznati neke nove anegdote i zanimljivosti o sferi koja će uvek biti prisutna i aktuelna u našim životima.

 
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap