Mnogo buke ni oko čega | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Vilijam Šekspir

Mnogo buke ni oko čega

Režija: Iva Milošević


Za dobrim i kvalitetnim predstava prašina se uvek diže.


Jugoslovensko dramsko pozorište se može pohvaliti izuzetno kvalitetnim repertoarom koji se u jednakim vremenskim razmacima oplemenjuje isto tako produktivnim predstavama. Jedna od njih jeste i Mnogo buke ni oko čega čije se prvo izvođenje desilo 28. novembra 2019. godine. I od tada beleži veliku posećenost, pogotovo što se jedan Šekspirov komad prikazuje na komičan i duhovit način.

Poznati glumački laureati su se našli u ovom komadu: Srđan Timarov (u ulozi Borača), Radovan Vujović (u ulozi don Pedra), Marko Janketić (u ulozi Benedeta), Milica Gojković, Miodrag Dragičević, Joakim Tasić, Marko Baćović, Milena Vasić, Milica Sužnjević i Bojan Lazarov. Režiju potpisuje talentovana Iva Milošević kojoj je bio značajan i prijatan izazov da jedan Šekspirov komad prikaže na poseban, pozorišni način. Predstava ‘Mnogo buke ni oko čega’ se bavi pitanjima korelacije ljubavi, predrasuda i straha od neuspeha. I da li zaista postoji ljubav iz bajki.

Naime, prema statistikama Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ovo je čak 20. Šekspirov komad na daskama ovog teatra. Najviše je igran ‘Hamlet’, a prate ga ‘Otelo’, ‘Romeo i Julija’, ‘Magbet’, ‘San letnje noći’, ‘Mletački trgovac’ i ostala, jednako uspešna dramska dela.

„Za svakog glumca je najveći kompliment stati pred Šekspira. Tu se brzo vidi da li možeš ili ne možeš da učestvuješ u najuzvišenijim glumačkim zadacima. Najplemenitiji događaj za svakog glumca je da se sretne sa Šekspirovim delom.“ – Srđan Timarov

U slučaju ovog teatra, uvek možete iskoristiti pogodnosti vezane za karte svih predstava. Naime, cene ulaznica za ovu predstavu iznose 500 i 1000 dinara. Međutim, pojedinačni popust za kupovinu ulaznica na dan izvođenja predstave iznosi 50%, a uvek su dostupni i grupni popusti koji uključuju posete pravnih lica, grupe građana i obrazovnih institucija. Karte možete rezervisati preko zvaničnog sajta pozorišta ili kupiti direktno na njihovoj blagajni u periodu od 10h do 15h svakog radnog dana (kao i od 17h do početka predstave), kao i samom nedeljom od 17h pa sve do početka predstave.

Za sve Šekspirove predstave vredi napraviti kulturnu buku. Verujemo da će se i vama svideti.

 
Mnogo buke ni oko čega (jdp.rs) | Foto: Nenad Petrović
Mnogo buke ni oko čega (jdp.rs) | Foto: Nenad Petrović
Mnogo buke ni oko čega (jdp.rs) | Foto: Nenad Petrović
Mnogo buke ni oko čega (jdp.rs) | Foto: Nenad Petrović
Mnogo buke ni oko čega (jdp.rs) | Foto: Nenad Petrović
Mnogo buke ni oko čega (jdp.rs) | Foto: Nenad Petrović

Na Repertoaru

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap