Izložba: Milić od Mačve - Nebeski Milić | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Izložba

Milić od Mačve – Nebeski Milić


Izložba koju prate neobične činjenice i znatiželjna publika.


Preporučujemo vam izložbu koja govori o neverovatnom stvaralaštvu jednog neobičnog umetnika – Milića od Mačve, čija se tematska izložba održava u Domu Jevrema Grujića, do 31. marta. Provertite zbog čega je baš on dobio ovaj laskavi epitet i poređenje sa jednim od najvećih umetnika 20. veka.

U kojoj meri za vas izložbe predstavljaju posebno dešavanje i šta na njima saznajete? Ko su vam omiljeni domaći autori? I da li zaista znate baš sve pojedinosti o njima? Zapravo, pravo pitanje bi glasilo – da li znate ko je bio srpski Dali?

 

„U potrazi za kvalitetnom, domaćom hranom, Milić često posećuje Kalenić pijacu. Interesantan i duhovit izazivao je pažnju prodavaca koji su ga sa interesovanjem ispitivali odakle je. Njegov odgovor: „Od Mačve“ postao je sastavni deo njegove ličnosti i – imena. Kako je voleo slikanje u prirodi, ovu praksu nastavlja i na beogradskim trgovima i uličicama.“, organizatori izložbe ‘Milić od Mačve – Nebeski Milić’. 

 

Kako su ga još nazivali – nebeski Milić uspeo je da pomeri granice srpskog slikarstva. Povodom 90 godina od njegovog rođenja, Dom Jevrema Grujića je otvorio izložbu koja prikazuje prvih 30 godina stvaralaštva srpskog Dalija. U svečanim salonskim prostorijama ovog zdanja, imaćete prilike da vidite preko 60 slika Milića Stankovića, ali i brojne lične predmete, crteže, fotografije i umetničke instalacije. 

Izložba se u potpunosti organizuje u saradnji sa porodicom ovog umetnika, a ujedno i privatnim kolekcionarima, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije. 

Jedinstvena cena ulaznice za vođene ture iznosi 450 dinara i možete je kroz samo nekoliko klikova kupiti putem zvaničnog sajta Tickets servisa i tako izbeći mogućenost da ostanete bez svoje karte. Takođe, one su dostupne i na blagajni Doma Jevrema Grujića u Svetogorskoj 17 svakog četvrtka, petka, subote i nedelje.

Najavljujući je kao jednu od najinovativnijih izložbi u sezoni, savetujemo vam da ne propustite dešavanje na kojem ćete imati prilike da zaista čujete nešto zanimljivo, a usput i uživate u okruženju jednog od najlepših beogradskog zdanja.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap