Mile Kekin | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
'Kuća bez krova'

Mile Kekin


Pevač, često i na domaćim koncertnim binama rado viđene, rok grupe ‘Hladno pivo’ ovoga puta samostalno nastupa pred beogradskom publikom.


Posle niza nastupa na različitim lokacijama sa matičnim bendom, kantautor i frontmen Hladnog piva Mile Kekin 4. aprila održaće solistički koncert u sali Amerikana u Dom omladine Beograda. Tom prilikom slušaoce će upoznati sa svojim novim albumom ‘Kuća bez krova’.

Milan Mile Kekin je dobro poznato muzičko ime na ovim prostorima, verovatno i najveća rok zvezda nakon raspada bivše SFRJ. Profesor je engleskog i nemačkog jezika, a prepoznatljiv je po netipičnom glasu, i pevačkom i “društvenom”. Iza njega je više od trideset godina nastupanja sa zagrebačkim punk rok sastavom Hladno Pivo. Pored toga, glumio je u nekoliko serija i filmova, pa nam je poznat i kao Saša iz serije ‘Bitange i princeze’. Posle albuma ‘U dva oka’ koji je 2001. godine snimio sa grupom muzičara van matične grupe pod nazivom Mile i Putnici, prethodne godine izdao je drugi solo album. Prema njegovim rečima u pitanju je autobiografski album i dodao:

„Ustvari, na ovom sam albumu muzički i stilski, pa i tekstopisački pobegao od sebe. Nema previše ironije, cinizma, humora, a ni direktno angažovanih tekstova kao što ljudi očekuju od mene. Ali, mogu ja i bez toga. Hteo sam dokazati sebi i drugima da mogu i drugačijim tekstovima doći do ljudi.“

Mile je, kao i Hladno pivo, nešto što osetno nedostaje spskoj muzičkoj sceni u prethodnim decenijama, ali i javnosti jer niko kao on svojim tekstovima i izjavama ne stavlja “prst u oko” kada je to i te kako potrebno:
„A što se moje famozne angažovanosti tiče, mislim da je to smisao rokenrola – reći svima što ih ide i ne biti po svaku cenu deo mase.“

Klikom na baner ispod saznajte više informacija o ulaznicama za ovaj događaj i ne propustite da vidite Mileta Kekina u novom izdanju. I nemojte biti sumnjičavi, čak iako se pojavi u dugim pantalonama to je zapravo on!

 

Prepoučujemo

19

avgust

Prepoučujemo

16

septembar

Prepoučujemo

22

decembar

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap