Mi protiv vas - Fredrik Bakman | Knjiga | Repertoar.rs
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Fredrik Bakman

Mi protiv vas


Najiščekivaniji svetski književni nastavak već sada u srpskim knjižarama!


Ne postoji tačnija činjenica od one koja kaže da dobru knjigu čini dobar čitalac. I to je suština svih knjiga koje su izašle iz pera švedskog pisca i kolumniste Fredrika Bakmana. Vest da je izašao nastavak Medvedgrada, pod nazivom Mi protiv vas, oduševila je čitaoce širom sveta. 

Pitanjem: „Može li već slomljeni grad preživeti još jednu tragediju?“ u centar zbivanja ponovo se stavlja daleki Medvedgrad sa svim svojim autentičnim stanovnicima. Međutim, sada je nekim temama Bakman prišao dublje i sa intenzivnijim emocijama nego u prvom delu. Zapravo, epicentar svega je hokej na ledu, jedino svetlo utočište većini mlađih generacija koje žele da postanu prepoznatljive u mestu koje je daleko, čak i na mapi sveta. 

 

„Čudne stvari nedostaju čoveku kada nekog izgubi. Sitnice. Osmesi. Način na koji se okretala u snu. Krečenje za nju.“, citat iz knjige ‘Čovek po imenu Uve’

 

Vresište i Medvedgrad nakon nemilog događaja iz prvog dela postaju rivali, pri čemu je akcenat stavljen na sveprisutne strahove u svakome od nas. I to je ono što Fredrika Bakmana čini prepoznatljivim – njegov fenomenalan pristup svakom pojedincu, svakom događaju i svakom dijalogu. Saosećanje prema svim likovima je prisutno tokom čitanja knjige ‘Mi protiv vas’ koje je prepleteno sa svim ostalim utiscima koji će vas u potpunosti omađijati.

Zajednica u kojoj se svako bori za mesto pod suncem je stavljena na probu, a prijateljstvo i odanost su osobine koje će se uvek ceniti u ovom malom mestu. Koliku su popularnost stekli Bakmanovi romani, govori u prilog činjenica da je njegovo prvo štivo ‘Čovek po imenu Uve’ preveden na više od četrdeset svetskih jezika, a od 2017. godine se i dalje nalazi na listi bestselera Njujork tajmsa. Isto tako, istoimeni film se našao u trci za Oskara za najbolji strani film.

Svoj primerak knjige ‘Mi protiv vas’ već sada možete nabaviti u svim Lagunina i Delfi knjižarama po ceni od 1099 dinara, a i po posebnim pogodnostima sa svojom Klub karticom. Takođe, na raspolaganju su vam i zvanični sajtovi za komforniju kupovinu.

Uživajte u čitanju ovog modernog klasika!

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap