Matriks uskrsnuća (The Matrix Resurrections 2021) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The Matrix Resurrections

Matriks uskrsnuća

Režija: Lana Vačovski


Nakon 18 godina, stiže nam dugo iščekivani nastavak filmskog blokbastera.


Godina velikih premijera još nije gotova, govoreći u filmskom smislu. Stoga, nakon toliko godina, vraćamo se tamo gde je sve počelo – u Matriks. I to u četvrti deo, pod nazivom Uskrsnuća. Ovog puta, Kijanu Rivs i Kari-En Mos (Neo i Triniti) su spremni da se vrate pod staro okrilje, ali sa novim momentima.

Naime, smatra se da je originalni Matriks iz 1999. godine na otvoren način predvideo budućnost i uticao na svaki segment modernog življenja, od mode 21. veka do uspona društvenih mreža, pa sve do neobičnog raspada binarnih podela. Čini se da je snimanje i prikazivanje ovog kultnog ostvarenja i te kako odličan način da se prikažu uzroci i posledice postojanja virtuelnog sveta. Štaviše, čitava ideja ovakvog jednog online univerzuma je danas aktuelnija nego u tom periodu, kada je internet kao takav tek počeo da se razvija. 

Niko nije mogao ni da pretpostavi da će sestre Vačovski, Lana i Endi uspeti da svojom beskrajnom genijalnošću i talentom kreiraju scenario koji je više nego ikada postao toliko relevantan u modernoj sadašnjici. Od momenta kada je Neo u prvom delu počeo da prati belog zeca, postao je Alisa u neidentifikovanoj Zemlji čuda. Od tada, sve je postalo istorija.

U filmu ‘Matriks uskrsnuće’, i sami gledaoci će na specifičan način učestvovati u filmu. Kako zaista izgleda distopija i da li u njoj već živimo? Razmišljanje o identitetu i svrsi koju svaka individua ima je takođe prisutno kroz skoro dva i po sata ove naučno-fantastične avanture. Prepoznatljivoj glumačkoj ekipi pridružila se i atraktivna Prijanka Čopra, indijska glumica koja ima zapažene uloge u poznatim američkim ostvarenjima.

Prikazivanje najnovijeg Matriksovog nastavka u domaćim bioskopima će početi 23. decembra, a već sada uveliko vlada veliko interesovanje uzimajući u obzir popularnost prethodna tri dela. 

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap