Marija Stjuart (1996) | Atelje 212 | Predstave | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Fridrih Šiler

Marija Stjuart (1996)

Režija: Ljubomir Muci Draškić


Kultna predstava na originalan način!


Pozorišta postoje kako bi nas podsetila na važnost kulture u našim životima. Svakodnevnica može da bude zabavna i nepredvidiva ako u nju unesete umetnost u različitim formama i oblicima. U našoj zemlji veliki broj ovih entiteta svoje postojanje duguje ne samo sjajnim dramskim umetnicima, već i publici koja ume da prepozna taj kvalitet.

Neke predstave su klasici baš zbog svoje realne istorijske pozadine i protagonista koji su tu priču preneli na jedan zanimljiv i autentičan način. U uslovima kada nam je sloboda ograničena, postoje brojne zanimacije kojima ćete ulepšati i olakšati taj period

Jedna od kulturnih institucija koja nastavlja u smeru edukacije i zabave jeste i Atelje 212. Ovo kultno mesto je u sklopu projekta Pozorište za sva vremena krenulo sa emitovanjem predstava koje su se nekad nalazile na repertoarima, ali su i dalje ostale zapamćene zbog svih aspekata koji ih čine vrednim gledanja.

Svakog utorka, četvrtka i subote Atelje 212 je spremio svoje komade koji su interesantni svim generacijama, pa i najmlađoj. Za drugu, aprilsku subotu sa početkom od 20h na Facebook kanalu rezervisana je predstava Marija Stjuart.

Posebna zanimljivost je ta da je drama Fridriha Šilera svoju veliku premijeru imala davne 1994. godine, a da je od tada pokupila pozitivne kritike. Pogotovo što je reč o priči koja ima istorijsku podlogu i momente vredne pripovedanja. U postavi Ateljea 212 nalaze se velika imena: Dara Džokić u ulozi Marije Stjuart, Svetlana Bojković kao kraljica Elizabeta, Renata Ulmanski kao Hana Kenedi, sjajni Nenad Jezdić, Aleksandar Srećković, Miodrag Krstović, Branislav Zeremski, Rastko Lupulović, Isidora Minić kao i Jasmina Večanski.

Marija Stjuart je ličnost o kojoj se zna u onoj meri koliko se zna o samoj kraljici Elizabeti. Štaviše, njihove sudbine se najčešće porede i taj momenat je prisutan u svim formama savremenog društva. U početku, rodbinska naklonost ih je prirodno vodila ka saradnji, ljubavi i privrženosti, a kasnije su postale ljute protivnice.

Kako je njihov odnos tekao i zbog čega ratne sekire nisu mogle da zakopaju možete saznati zahvaljujući predstavi ‘Marija Stjuart’, koja će na neki način utoliti vašu znatiželju o ovakvom jednom kraljevskom odnosu.

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap