Predstava: Mama | Atelje 212 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Morgan Lojd Malkolm

Mama

Režija: Nebojša Bradić


Odnos između dece i roditelja je maestralno prikazan kroz ovaj neobični komad.


Atelje 212 već godinama unazad drži prvo mesto u zavidnoj količini novih predstava koje su nastale kao adaptacija dela mladih proslavljenih autora i koja kao takva imaju simpatije domaće publike.

Upravo je i to slučaj sa predstavom Mama koja već od prvog izvođenja pretenduje da bude jedna od najgledanijih. Informacije o rasprodatim kartama govori u prilog napisanom. Ispred scene “Petar Kralj“ okupio se veliki broj znatiželjnih gledalaca koji su privučeni scenarijom, poželeli da uživaju u ovoj savremenoj drami.

Iza dramskog teksta stoji britanska autorka Morgan Lojd Malkolm, spisateljica i scenaristkinja koja potpisuje i nekoliko uspešnih filmova. U domaćoj adaptaciji, pod rediteljskom palicom Nebojše Bradića, susrećemo se sa jednim neobičnim odnosom, koji bi po svim kriterijumima trebalo da bude u potpunosti prirodan.

Kako sami kritičari ističu, predstava ‘Mama’ je snažan, napet i drzak komad, kako bi se do tančina (ili koliko to umetničke slobode dozvoljavaju) analizirao pojam majčinstva i pitanje jedne vrste nelagodnosti i neprilagođenosti kada se prvi put žena nađe u ovoj ulozi. U epicentru dešavanja je jedna nesavršena, umorna i nesnađena majka, koja zbog sopstvenih nesigurnosti i traumatičnih iskustava iz prošlosti ne uspeva da prepozna i deluje kako bi zadovoljila potrebe sopstvenog deteta.

Glumačka postava koju čine Tamara Dragičević, Jelena Stupljanin i Jasmina Avramović prikazala je lične osećaje i nedoumice kroz ovakvu prizmu odnosa. Iako po svim elementima pripada drami, kako predstava što više odmiče, ona postaje psihološki triler sa neprekidnim nizom preispitivanja i emotivne rasejanosti, u kojem indirektno učestvuje i publika, prihvatajući i prepoznajući ova stanja. 

Jedinstvena cena karte za predstavu ‘Mama’ iznosi 1500 dinara i kroz samo nekoliko klikova možete je nabaviti preko zvaničnog sajta pozorišta ili odlaskom na blagajnu u Svetogorskoj 21. 

Nemojte čekati savršen momenat za gustiranje novih umetničkih dela, već priuštite sebi jednu savršenu dozu pozorišnog spektakla.

 
Mama (atelje212.rs)
Mama (atelje212.rs)
Mama (atelje212.rs)
Mama (atelje212.rs)
Mama (atelje212.rs)
Mama (atelje212.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap