Mali bračni zločini | Narodno pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Erik Emanuel Šmit

Mali bračni zločini

Režija: Filip Grinvald


Predstava Mali bračni zločini, ona kojoj se svakog meseca radujemo i koja predstavlja omaž modernom životu.


Narodno pozorište, kročili ste u salu ‘Raša Plaović’. Na sceni se nalazi nerazmeštena dnevna soba, puna uspomena i nekih davnih, lepših vremena. Na prvi pogled očekivano, ali zapravo se iza kulisa kriju tajne. U centru dešavanja su Liz i Žil, bračni par koji je sve samo ne običan. Prema tekstu francuskog pisca Erika Šmita, dramaturgiju je uradio Željko Hubač, a scenografiju Boris Maksimović. Ako volite Šmitove komade Zagonetne varijacije i ‘Posetilac’, verujemo da će vas i ova predstava oboriti s nogu. Pogotovo zbog činjenice da su njeni glavni protagonisti Nela Mihailović i Boris Pingović.

Oni su moderni supružnici, čiji život narušava apatija i činjenica da muž boluje od amnezije. Žena pokušava da taj nedostatak preokrene u svoju korist postepeno otkrivajući da su strast i ljubav prekriveni svađama i nesuglasicama. Kroz pametne dijaloge, pokušavaju da saznaju što više o sebi. Premijera neobične predstave ‘Mali bračni zločini’ desila se 16. aprila 2011. godine i od tada prikuplja sve veći broj zadovoljnih gledalaca. Posetioci se slažu da su Nelina i Borisova gluma ono što ovaj komad čini fantastičnim s akcentom na suštinu predstave, a to je: “Da li je bol u ljubavi neminovan?“

“Biblioteka bez prašine nije biblioteka. Ni mrvice od hleba ne treba sklanjati sa stola, svetlo ne mora da se gasi… Ona nabraja sve ono što je njen muž tokom decenije i po zajedničkog života usvojio kao pravilo. On se toga ne seća. Amnezija ga je odvela u neki drugi svet u kome više ne zna ko je njegova saputnica. Za njega je nepoznata i fotelja u kojoj je rado sedeo, baš kao i ambijent vlastite sobe.“

Cene ulaznica za predstavu ‘Mali bračni zločini’ iznose 800 i 1200 dinara u zavisnosti od odabrane kategorije sedišta. Karte možete kupiti putem sajta Narodnog pozorišta ili na blagajni teatra.

Žil i Liz ostavljaju utisak srećnog i modernog para, a zapravo se iza takve maske kriju teške i tužne priče. Verujemo da će na vas ostaviti neobičan utisak.

 
Mali bračni zločini (narodnopozoriste.rs)
Mali bračni zločini (narodnopozoriste.rs)
Mali bračni zločini (narodnopozoriste.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    4 komentara o “Mali bračni zločini

    1. Хоће ли бити представе? Да ли корона вирус пресуђује?

      1. Odlukom Vlade Republike, donesenom 11. marta, uvodi se zabrana javnih okupljanja u zatvorenim prostorima. Današnje predstave su otkazane, što se očekuje i za naredne. Narodno pozorište će obavestiti publiku o izvođenju predstava u narednom periodu.

        1. Hoce li biti predstave 21,2 i u koje vreme, dosla bih i Jagodine da je gledam?
          Srdacan pozdrav i nedostaje mi pozoristeee🐄💋💯

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap