Knjiga: Madam Pompadur | Žil i Edmon de Gonkur
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Žil i Edmon de Gonkur

Madam Pompadur


Francuski klasik koji morate imate u svojoj kućnoj biblioteci.


Da je knjiga idealan saputnik u svim situacijama, stanjima i aktivnostima, govori u prilog sve veći broj pasioniranih čitalaca u vreme nestabilnih i turbulentnih perioda. A ne postoji bolji prijatelj od knjige kada napolju besne nevreme i isto takvo sumorno raspoloženje. Vulkan izdavaštvo se trudi da svojim naslovima privuče svakog čitaoca i zadovolji svačiji ukus. Knjiga Madam Pompadur je klasik koji smo dugo iščekivali u ovakvom specijalnom izdanju. 

Složićemo se u jednom – francuska književnost je jedna od najkreativnijih, najlepših i najtemeljnijih književnosti na svetu, pogotovo tokom i nakon Francuske revolucije koja je sama po sebi predstvljala preokret za svaku naciju. Koliko su Francuzi ponosni na svoju književnu tradiciju, najbolje svedoči podatak da u ovoj zemlji postoji preko 2000 književnih nagrada. Pored Malog princa, Igoovih Jadnika, Kamijevog Stranca, priča o najpoznatijoj ljubavnici francuskog vladara je jedna od najomiljenijih širom sveta.

Isto tako, Žil i Edmond de Gonkur, čuvena književna braća su uspela da na jedan naočit i sjajan način uverljivo prikažu sudbinu markize od Pompadura. Pisana po istinitoj priči, Madam Pompadur je bila kurtizana i čuvena ljubavnica francuskog kralja Luja XV. Svojom ličnošću i prefrigranim stilom, uspela da je bude prisutna u svim sferama francuskog društva, a najviše u životu glavnog vladara.

Njena ambicija, iskrena zainteresovanost i prirodna lepota su joj ustoličili poziciju u politici, ekonomiji i kulturi. Jedni kažu da je ona odgovorna za započinjanje Sedmogodišnjeg rata, dok drugi tvrde da je zahvaljujući svojoj snažnoj naravi i velikom autoritetu uspela da napravi velike promene na francuskom dvoru. 

Svoj primerak intrigantnog klasika ‘Madam Pompadur’ možete već sada nabaviti u svim Vulkanovim knjižarama širom Srbije po ceni od 799 dinara. Međutim, ukoliko se odlučite za online kupovinu preko zvaničnih sajtova izdavača ostvarićete posebne pogodnosti i uživati u sigurnom knjiškom šopingu. 

Kažu da je hladno vreme savršeno za čitanje književnih klasika. Mi se apsolutno slažemo sa tom tvrdnjom i želimo da vas motivišemo da svoju čitalačku rutinu obogatite baš ovim štivom. Jer je sa razlogom toliko obožavan.

 
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap