Film: Madam di Bari | Jeanne du Barry (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Jeanne du Barry

Madam di Bari

Režija: Majven Le Besko


Saga o ženi koja je delimično promenila francusku istoriju.


Istorijski filmovi snimljeni na osnovu života ličnosti, koje su na određen način oblikovale jedan deo istorije, privlače pažnju i ujedno veliku gledanost. Primetićete da je skoro svaki film kreiran po uzoru na njihov život sadrži i malo fikcije koja je neizostavan začin filmske industrije. Jedan od noviteta za koji uveliko vlada veliko interesovanje jeste i Madam di Bari, film o životu najpoznatije ljubavnice francuskog kralja Luja XV. 

Složićemo se sa činjenicom da je istorija francuskog naroda uvek privlačila pažnju ne samo naučnika i kritičara, već i laika koji su prosto uživali u dobroj priči, ponekad prerastavši u urbanu legendu. Među tim kuriozitetima najviše se ističu i oni vezani za život francuskog vladara Luja XV koji je po svim kriterijumima bio teatralan i nezaboravan. 

Ovog puta, dovoljno je reći da će ovo ostvarenje upotpuniti talenat Džonija Depa koji je verno preneo mimiku, gestikulaciju i dijaloge velikog vladara. Njegova vladavina je bila pre svega upitna, a zatim i obojena brojnim skandalima, među kojima je i postojanje najpoznatije ljubavnice – Madam di Bari.

Rediteljka, scenaristkinja, glumica i producentkinja Majven Le Besko (Maiwenn)pored toga što igra naslovnu ulogu, uspela je da napravi ostvarenje prepuno velelepnih haljina, ogrtača sa kapuljačama, frakova, pliša, čipki, volana, cvetića, pudera, karmina, veštačkih mladeža i širokih osmeha. Sve je to odlikovalo svakodnevicu na Versaju, domu vladara kojeg su od milošte zvali „voljeni“.

Madam di Bari je izuzetno šarmantna, oštra na jeziku, britke inteligencije i veoma vešta u ulozi kurtizane i istaknute kontese. Spremna je da ostvari sve što je naumila, pa joj najmanje teško pada da osvoji kralja i tako dobije sve što poželi, makar to bilo i počasno mesto sa njegove desne strane. 

Ono zbog čega ćete uživati u ovom filmu jeste činjenica da će vam vrcavost i raskošnost palate držati pažnju sve do kraja, tako da ćete biti podstaknuti da nakon gledanja istražite više o ovom tandemu koji je svima zaokupio pažnju.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap