Predstava: Lutka sa kreveta br. 21 | Narodno pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Đorđe Lebović

Lutka sa kreveta br. 21

Režija: Egon Savin


Kada je u pitanju stvaralaštvo Đorđa Lebovića, znamo da tu nema greške.


Savremena verzija nekog pozorišnog komada ujedno predstavlja i podsetnik na dela koja smo pomalo zaboravili, a koja nose snažnu poruku. Pogotovo kada ta dela dolaze od omiljenih autora. Đorđe Lebović je definitivno jedan od njih. Komad Lutka sa kreveta broj 21, u režiji Egona Savina i pod krovom velikog Narodnog pozorišta, je predstava koja će vas otrezniti i podsetiti na nemile događaje iz prošlosti.

Scenografkinja Vesna Popović, kostimografkinja Jelena Stokuća i Ljiljana Mrkić Popović (scenski govor) se potpisuju kao umetnički tim novog pozorišnog dela u kom su uloge dodeljene Petru Strugaru, Zorani Bećić Đorđević i Nikoli Ristanovskim. U fokusu zbivanja je jedna žena i njena sudbina, okovana zidinama jednog strašnog uverenja i mentaliteta koji je preovladavao tokom perioda Drugog svetskog rata.

 

„U Bibliji se nikad ne navodi kakve su bile nečije pobude, uvek se govori samo o onome što je učinjeno. Prema tome, odvajkada, čovek nije ono što u sebi krije, već ono što čini. Odgovoran je ne za ono što misli, već za ono što čini. I za ono što je mogao učiniti, a nije učinio“, iz drame ‘Lutka sa kreveta broj 21′.

 

‘Lutka sa kreveta br. 21’ je zapravo psihološka drama koja govori o opstajanju u koncentracionim logorima, ali sa tadašnje pozicije žena i iz ugla onih koje su trpele, suočene sa ciljanim nasiljem i uznemiravanjem. Priča Đorđa Lebovića podseća nas da svaki čovek, bez obzira u kojem kutku planete obitavao, može postati žrtva nerazumne mržnje i neosnovanog nasilja.

Ulaznice po ceni od 800 i 1200 dinara već sada možete nabaviti na zvaničnom sajtu Narodnog pozorišta ili možete prošetati do Trga republike i na blagajni izabrati željena mesta. Na vama je da formirate sliku o ovoj teškoj priči prikazanoj na izazovan način, a na nam je da poslušamo vaše sugestije i odlučimo da je uvrstimo u naš repertoar predstava u kojima želimo da uživamo.

 
Lutka sa kreveta br. 21 (narodnopozoriste.rs)
Lutka sa kreveta br. 21 (narodnopozoriste.rs)
Lutka sa kreveta br. 21 (narodnopozoriste.rs)
Lutka sa kreveta br. 21 (narodnopozoriste.rs)
Lutka sa kreveta br. 21 (narodnopozoriste.rs)
Lutka sa kreveta br. 21 (narodnopozoriste.rs)
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap