Luka Šulić - Četiri godišnja doba | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Vivaldi & more

Luka Šulić – Četiri godišnja doba


Četiri godišnja doba u novom ruhu ćete imati prilike da čujete u februaru 2020. godine.


Na šta vas asocira reč virtuoz? Svakako na nešto što je vezano za umetnost i neprikosnoveni talenat. Ovo se i te kako stavlja u kontekst sa muzičkim talentom planetarno popularnog dvojca Luke Šulića i Stjepana Hausera koji čine svima poznati 2Cellos. Pre osam godina, tačnije 2011, postali su najpoznatiji violončelisti na svetu koji su u sklopu svoja četiri studijska albuma svirali obrade neke od najvećih savremenih i tradicionalnih zvukova, poput rok, pop, jazz muzike, a svima su prepoznatljive njihove obrade špica iz igranih serija.

Međutim, vest da je ovaj hrvatsko-slovenački tandem prekinuo dugogodišnju saradnju, samo je dodatno motivisala njihove ljubitelje da još više popularizuju ovu vrstu muzike. Stjepan i Luka su nastavili sa svojim solo karijerama koje su ih inspirisale da budu voljeniji (ako je to ikako moguće). Luka Šulić će samostalno nastupiti pred našiom publikom, koncert će se održati 6. februara u Sava Centru.

Luka Šulić, sa svojom elokvencijom, umećem i osećajem za kvalitet, smatra se jednim od najzapaženijih i najcenjenijih svetskih muzičara. Za njegov performans vezuje se reč strast, jer svaki svoj nastup boji neverovatnom energijom. Više okrenut ka klasici, odlučuje da započne solo karijeru i to na jedinstven način – postaje prvi muzičar u istoriji koji je izveo Vivaldijeva ‘Četiri godišnja doba’ u aranžmanu za solo violončelo. U saradnji sa svojim vernim orkestrom, izvešće ovaj bezvremeni klasik pred beogradskom publikom koja je navikla na autentične nastupe ovog muzičara. Iza sebe ima performanse po kojima je postao i te kako slavan, a Royal Albert Hol u Londonu i Opera Sidnej u istoimenom gradu će sigurno pamtiti takve rapsodije zvukova.

Cene ulaznica za koncert Luke Šulića su diferencirane po kategorijama i iznose: 2.300, 2.700, 3.700, 4.200, 4.700 i 5.300 dinara. Nabavite ih na vreme, jer je potražnja velika za „live“ nastupom ovakvog jednog umetnika.

Javite nam utiske, verujemo da će ih biti pregršt kada napustite Sava Centar.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap