Loro | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Loro

Loro

Režija: Paolo Sorentino | Scenario: Paolo Sorentino, Umberto Kontarelo


Zavođenje, hedonizam, moć i skandal su pojmovi navedeni u najavi novog italijanskog filma, ali su i pre njega bili jasna asocijacija na jednu od najkontroverznijih ličnosti Evrope.


U italijansko-francuskoj produkciji stvoreno je novo delo slavnog Paola Sorenitna, biografski film Loro. Radnja filma se odvija u trogodišnjem periodu, od 2006. do 2009. godine, a prati život i okruženje famoznog Silvija Berluskonija. Berluskoni, premijer Italije u nekoliko navrata, medijski tajkun i bivši vlasnik fudbalskog kluba Milan je sigurno najinspirativnija osoba za snimanje biografskog filma u Italiji, a verovatno i šire. U pomenutom periodu objedinio je titulu premijera, vodećeg čoveka najjače medijske kompanije i najjačeg fudbalskog kluba starog kontinenta. Urpkos navedenim uspesima, u javnosti je uvek ostao obeležen svojim hedonističkim ili bahatim načinom života, zavisno od toga koliko ga (ne) ‘volite’. Kakogod, epitet skandalozan ga nije napuštao.

Film Loro je na italijanskom tržištu tokom 2018. godine prikazan u dva dela (Loro 1 i Loro 2), sa premijerama u razmaku od pola meseca. Za potrebe nominacije za Oskara i prikazivanja na svetskom tržištu spojen je u jedan, dvoiposatni film. Ulogu Silvija Berluskonija tumači Toni Servilo, koji je ličnost, političku karijeru i razne skandale predstavio kroz delimično fiktivne događaje.

Postavlja se pitanje da li je uopšte moguće da film o takvom čoveku bude dosadan, mi nismo sigurni da jeste.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap