Predstava: Lorencačo | Jugoslovensko dramsko pozorište
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Alfred de Mise

Lorencačo

Režija: Boris Liješević


Od premijernog izvođenja, predstava Lorencačo je prikupila samo najbolje kritike.


Šta vam je prva asocijacija na pojam Lorencačo? Da li je to ličnost, utvrđenje, aktivnost ili neka realna situacija? Jugoslovensko dramsko pozorište je prepoznatljivo po predstavama u kojima dominira avangarda sa primesama klasike. Tako je i slučaju najnovije predstave Lorencačo, Alfreda de Misea. Premijera se desila 28. maja 2019. godine, a od tada dobija brojne pohvale, pogotovo zbog činjenice da je tako kvalitetnu priču iznela sjajna glumačka postava. U centru dešavanja je slavna porodica Mediči, u italijanskom gradu Firenci, u periodu nakon završetka velike Francuske revolucije.

“Predstava govori o sistemu koji proizvodi nemoral, o pojedincu koji pokušava sa time da se nosi, da živi u nezdravom društvu kojim vlada korupcija, nepotizam, tiranija, o ljudima koji ne znaju da se nose sa time i pokušavaju da promene sistem.“, reditelj Boris Liješević.

Komad kao takav krije svoj istorijski momenat. Firentinskog vojvodu Alesandra di Medičija 1537. godine ubio je njegov rođak Lorencačo – doušnik, levičar i politički neistomišljenik. Nakon zločina, on beži, pokušava da okupi prognane ljude iz Firence i organizuje pobunu. Međutim, njegov čin ne nailazi na podršku, pa dalje nastavlja sam.

U predstavi briljiraju: Marko Janketić, Sloboda Mićalović, Branislav Lečić, Petar Benčina, Miodrag Dragičević i Andrija Kuzmanović. Poseba akcenat stavljen je na glumu mladog Milana Marića, koji tumači nekoliko uloga u ovom komadu. Njegovi talenat i harizma su neosporni, pa nije ni čudo koliko je u kratkom vremenskom periodu postao popularan i cenjen od strane publike.

Cene karata za predstavu ‘Lorencačo’ iznose 500 i 1200 dinara. Možete ih rezervisati na sajtu pozorišta, a kupovinom na sam dan predstave možete ostvariti i do 50% pojedinačnog popusta. Radno vreme blagajne je od ponedeljka do subote od 10h do 15h i od 17h pa do početka predstave, kao i nedeljom od 17h pa do početka predstave. Za detaljnije informacije kliknite na baner ispod teksta.

Nova predstava u novom ruhu i sa novom glumačkom postavom. Da li vam se svidela?

 
Lorencačo (jdp.rs)
Lorencačo (jdp.rs)
Lorencačo (jdp.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

15

april

Prepoučujemo

07

mart

    Prijavi se na newsletter

    1 Komentar o “Lorencačo

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap