Ljubavno pismo - Predstava | Atelje 212 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Zoran Bačić, Zlatan Fazlagić

Ljubavno pismo

Režija: Branko Kičić


Sa ponosom predstavljamo predstavu koja prkosi vremenu i logici, a ide u korak sa cenjenom umetnošću i željama publike.


Predstave su način pomoću kojeg pravimo pauzu u onom spoljašnjem, realnom svetu. I zapravo uživamo u divnom, umetničkom vremenu. Kada bismo izdvojili neke od najboljih i najposećenijih predstava, tu bi se definitivno našla predstava Ljubavno pismo. Verovali ili ne, već više od 20 godina se izvodi u prepunim salama pozorišta Atelje 212. Prvi put su glumci na pozorišnim daskama preneli emociju ovog dela 25. marta 1994. godine (200 izvođenja i preko 100.000 gledalaca). Do dana današnjeg, izaziva fantastične reakcije i smeh do suza. I to sa pravom.

Zašto je toliko posećena? Prvenstveno zahvaljujući svojoj opuštenosti, jednostavnosti dijaloga i prirodnosti svih aktera. Sve to zajedno čini odličnu zabavu, a publika nakon izlaska iz sale nosi samo najlepše utiske. Štaviše, scene iz ovog performansa verno oslikavaju svakodnevan život, odnose u porodici i sa komšijama.

Jedna od glavnih glumica, Tanja Bošković je rekla:
To je predstava u kojoj se i mi glumci veselimo, jer uživamo u svakom njenom izvođenju. Napisali su je Zoran Bačić i Zlatan Fazlagić kada su bili studenti treće godine dramaturgije. Trećinu svoje karijere sam provela igrajući u ‘Ljubavnom pismu’ i ona će biti moja poslednja predstava kada budem otišla u penziju. To je pravcata komedija u kojoj se smejemo i mi na sceni i sama publika. Zato se njeno trajanje nikada ne zna, jer zavisi od toga koliko se publika smeje, pa nekada traje dva sata, a nekada i dva i po. Imamo i fanove koji je stalno gledaju jer mi aktivno sarađujemo sa publikom.“ 

Pored nje, u predstavi igraju i Dubravka Mijatović, Miodrag Krstović, Branislav Zeremski, Gorica Popović, Ivan Mihailović (Gordan Kičić), Draga Đukić i Nenad Ćirić, a sve to u režiji sjajnog Branka Kičića. ‘Ljubavno pismo’ je dokaz da umetnost živi kroz vreme, prostor i logičku instancu.

Ukoliko niste, savetujemo vam da već danas kupite kartu za ovo delo, sigurni smo da ćete poneti samo najdivnije utiske, a verujemo da ćete preporuku o genijalnosti ove predstave preneti i drugim ljubiteljima pozorišta. Jer dobar glas se daleko čuje.

 

 
Ljubavno pismo (atelje212.rs)
Ljubavno pismo (atelje212.rs)
Ljubavno pismo (atelje212.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    3 komentara o “Ljubavno pismo

    1. Malo je reći da je predstava fenomenalna. Suprug i ja smo se smejali nekoliko dana nakon predstave. Odlicna glumacka ekipa. Sve pohvale.

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap