Livada puna tame | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Milena Marković

Livada puna tame

Režija: Jovana Tomić


Beogradski nacionalni teatar nas uvek iznenadi kvalitetnim repertoarom.


Koja vam je omiljena predstava iz repertoara Narodnog pozorišta? Da li više preferirate tešku dramu, zabavnu komediju, magičan balet ili su pak vaši afiniteti okrenuti ka veličanstvenoj operi? Nema sumnje da Narodno pozorište iz sezone u sezonu preporučuje zanimljive komade koji se diferenciraju na osnovu radnje, glumačke postave i traženosti od strane domaće publike.

Između brojnih preporuka kvalitetnih ostvarenja koji se igraju na daskama koje život znače, predstava Livada puna tame je nešto što ne smete propustiti. Novi komad talentovane Milene Marković je nešto što smo dugo iščekivali. Milena je zapravo jedna od najznačajnijih umetnica mlađe generacije. Diplomirala je dramaturgiju 1998. godine na Fakultetu dramskih umetnosti i od tada niže velike uspehe. Autorka je brojnih knjiga poezije i dramaturških tekstova, a prepoznatljiva je i po komadima koji se izvodili u domaćim i međunarodnim teatrima. Neke od predstava ste sigurno gledali: ‘Šine’, ‘Žica’, ‘Šuma blista’, ‘Brod za lutke’ i mnoge druge. Vlasnica je i nekoliko nagrada ‘Sterijino pozorje za najbolji tekst’, a dominirala je i u kreiranju scenarija za igrane filmove: ‘Otadžbina’, Beli, beli svet, ‘Rudarska opera’ i ‘Sutra ujutru’.

Milena je okupila sjajnu ekipu. Režiju predstave ‘Livada puna tame’ potpisuje Jovana Tomić, a glumačku postavu čine Anastasia Anja Mandić, Slobodan Beštić i Nada Šargin. Veliki broj talentovanih kostimografa, scenografa i kompozitora daju svoj doprinos ovom komadu. Priča je istovremeno i lepa i tužna; a verujemo da će vas podstaći na razmišljanje i dodatne zaključke.

Cene ulaznica za predstavu ‘Livada puna tame’ na sceni “Raša Plaović“ iznose 200, 500 i 800 dinara u zavisnosti od kategorije mesta koju ste odabrali. Takođe, radno vreme blagajne pozorišta je radnim danima i subotom od 11h do 15h i od 17h pa sve do početka predstave, dok je nedeljom šalter za prodaju ulaznica dostupan svima od 17h pa sve do početka predstave.

Čekamo vaše utiske sa ovog vanrednog komada. Pogotovo što u njemu svoj doprinos daju poznata imena srpskog glumišta, a to je jedan od recepata uspešnog ostvarenja.

 

 
Livada puna tame (narodnopozoriste.rs)
Livada puna tame (narodnopozoriste.rs)
Livada puna tame (narodnopozoriste.rs)
Livada puna tame (narodnopozoriste.rs)
Livada puna tame (narodnopozoriste.rs)
Livada puna tame (narodnopozoriste.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap