Le Man ’66: Slavna 24 sata | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Ford v Ferrari

Le Man ’66: Slavna 24 sata

Režija: Džejms Mangold


Pred nama je istinita priča o rivalstvu automoblskih giganata iz šezdesetih godina prošlog veka.


Film Le Man ’66: Slavna 24 sata (Ford v Ferrari) je biografska drama o dvojici prijatelja koji su krenuli u nemoguću borbu. Kerol Šelbi (Carrol Shelby), bivši vozač a tada dizajner trkačkih automobila, morao je da okonča dominaciju Ferarija na čuvenoj trci ’24 sata Le Mana’. Da bi u tome uspeo bio mu je neophodan vozač i čovek kao Ken Majls (Ken Miles).

Ford i Ferari su svoje veliko rivalstvo dodatno uzburkali nakon pregovora koji su se desili 1963. godine. Enco Ferari odbio je da proda svoju kompaniju Henriju Fordu II kada je shvatio je u otkup uključen i tada neprikosnoveni Ferarijev trkački program. Ford to nije mirno prihvatio te je naredio svom timu da stvori vozilo koje će pobediti rivala.

Film ‘Le Man ’66: Slavna 24 sata’ će nam pokazati borbu glavnih junaka sa vremenom, korporacijskim odlukama i velikim protivnikom. Trka ’24 časa Le Mana’ je najdugovečnija i najprestižnija svetska auto-trka te vrste. Ferari je tokom sedme decenije prošlog veka imao niz od 5 pobeda i delovalo je da niko ne može da ih skine sa trona. Šelbi je mislio drugačije, ali je u to morao da ubedi i Majlsa. Pred njima je bio zadatak da pobede legendarni Ferari, ali ni uslovi koji su vodeći ljudi Forda diktirali nisu bili po njihovom ukusu.

U ulogama dvojice glavnih junaka našla se dva slavna i priznata glumca današnjice. Met Dejmon (Matt Damon) i Kristijan Bejl (Christian Bale), obojica dobitnici Oskara, će sigurno povećati vrednost ovog ostvarenja. U dvoiposatnoj drami koju je režirao Džejms Mangold (Hod po ivici, Logan), prate ih Džon Berntal, Katrina Balf, Trejsi Lets i drugi.

Film ‘Le Man ’66: Slavna 24 sata’ će pojačati repertoar u domaćim bioskopima 14. novembra. Neuobičajena priča, sjajni glumci i dokazani reditelj su dobri preduslovi za novi filmski hit. Posetite omiljeni bioskop i proverite da li je zaista tako.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap