Laža i paralaža | Narodno pozorište | Repertoar predstava
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Jovan Sterija Popović

Laža i paralaža

Režija: Jug Radivojević


Sterijina komedija na daskama koje život znače.


Ne postoji lepši momenat od onog kada posle teškog i napornog dana date sebi oduška. Pogotovo ako govorimo o onom kulturnom ventilu kada vam je potrebna doza opuštanja i humora u vašoj svakodnevici. Ovo se posebno odnosi na pozorišta čiji su sadržaji vanvremenski i van okvira prosečnog. To su komadi koji će ostati klasici bez obzira kada, gde i u kojoj glumačkoj postavi se izvodili. Obojeni smehom, šalom i elementima tragedije.

Tako je i u slučaju predstave Laža i paralaža, rađenog po delu nezamenljivog Jovana Sterije Popovića. Reditelj Jug Radivojević, prepoznatljiv kao fantastičan stručnjak i znalac u kreiranju izvanrednih predstava, uspeo je da duh jednog vremena i naroda prikaže kroz ovo ostvarenje. Premijera je održana daleke 2006. godine na sceni Raša Plaović, Narodno pozorište je njen dom i više od decenije kasnije.

Premijerna podela izgleda ovako: u ulozi Marka Vujića našao se sjajni Boris Komnenić, Jelicu igra Nataša Ninković, Batića Mihailo Lađevac i/ili Milan Tomić, Aleksu glumi Milan Lane Gutović, Mitu Nebojša Dugalić, a Mariju Dobrila Ćirković.

Veliki broj snimatelja, dizajnera i kostimografa učestvuje u ovom poduhvatu, a sam dekor i kostimi su izrađeni u radionicama Narodnog pozorišta, što pruža dodatnu čar celom ovom delu. U predstavi ‘Laža i paralaža’ dva prevaranta zauzimaju jedno domaćinstvo i takmiče se ko će više laži da izgovori. Zbog toga celoj predstavi daju komičnu notu, a i utisak da je takvo stanje svesti prisutno i u modernim vremenima.

Cene ulaznica iznose 200, 500 i 800 dinara u zavisnosti od kategorije sedišta koje izaberete. Možete ih nabaviti direktno na blagajni teatra. U želji da pozorište približe svim generacijama, Narodno pozorište je odlučilo da pruži i posebne pogodnosti za grupne posete, kao i za institucije od velikog značaja za kulturu. Takođe, za bržu i ugodniju kupovinu dostupan vam je njihov zvanični sajt.

Kakvi su generalni utisci? Sigurni smo da vas komad ‘Laža i paralaža’ neće razočarati, pogotovo što je proizvod Sterijine mašte i beskrajnog talenta.

 
Laža i paralaža (narodnopozoriste.rs)
Laža i paralaža (narodnopozoriste.rs)
Laža i paralaža (narodnopozoriste.rs)
Laža i paralaža (narodnopozoriste.rs)
Laža i paralaža (narodnopozoriste.rs)
Laža i paralaža (narodnopozoriste.rs)
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap