Korni grupa | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.
LongPlay

Korni grupa

Kornelije Kovač, Dado Topić, Josip Boček


Legendarna Korni grupa, za koju se smatra da je među najzaslužnijima za utemelјenje i razvoj domaćeg rokenrola, vraća se posle više od 30 godina pauze povratničkim koncertom 31. januara u Sava Centru!


„Smatrao sam da Korni grupa treba da se vrati na scenu, jer danas ne čujem da neko svira išta slično onome što smo mi radili. Imam energiju i ambiciju da radim, i našao sam ponovo saradnike sa kojima ću svirati muziku koja će da zazvuči drukčije od svih ostalih“, kaže osnivač, klavijaturista i glavni autor Kornelije Kovač.

Korni grupa je osnovna 1968. godine u Beogradu, spajajući rok, pop, klasiku i džez brzo je osvojila Jugoslaviju hitovima „Čovek i pas“, „Trla baba lan“, „Etida“, „Ivo Lola“ ili „Divlјe jagode“. Upečatljiva je i po činjenici da su u kratkom periodu postojanja pevači između ostalih bili i Dušan Prelević Prele, Dado Topić i Zdravko Čolić. Bend je bio i predstavnik tadašnje Jugoslavije na Pesmi Evrovizije 1974. godine sa pesmom „Moja generacija“. Do prestanka rada krajem 1974. godine, Korni grupa je objavila i dva albuma „Korni grupa“ (1972) i „Not An Ordinary Life“ (1974). Od tada bend se samo jednom okupio za turneju „Legende Yu Rocka“ 1987. godine.

„U poslednjih 10, 15 godina bilo je toliko lјudi koji su stalno pitali zašto ponovo ne sviramo. Generalno volim muziku koju smo uradili, a smatram da je sada trenutak kada možemo ponovo da potvrdimo neko svoje mesto u svetu muzike na ovim prostorima“, objašnjava Kornelije.

Korni grupa će u Sava Centru nastupiti u postavi: klavijaturista Kornelije Bata Kovač, gitarista Josip Boček i pevač Dado Topić. Novi članovi benda su basista Peđa Milanović, klavijaturista Aleksandar Miletić i bubnjar Ratko Ljubičić.

„Moramo velikim radom da ponovo dostignemo nivo koji je nekada imala Korni grupa, koja je sve ulagala u ideju da sviramo savršenu muziku u savršenom izvođenju. Tako ćemo i prezentovati našu muziku u Sava Centru. A nadam se da ćemo imati narednih meseci i koncerte u većim gradovima bivše Jugoslavije“, najavio je Kornelije Kovač.

 
Korni grupa - 31. januar
Korni grupa - 31. januar
Korni grupa - 31. januar
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

  Prijavi se na newsletter

  1 Komentar o “Korni grupa

  1. Neponovljivi. Ja sam poznavalac i ljubitelj klasične muzike, bacha mocarta hajdna bethowena sumana suberta cajkoskog, ali sam još kao dete zavoleo kornija

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap