Kontraendorfin - Svetislav Basara | Knjiga
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Loading Događaji
Svetislav Basara

Kontraendorfin


Novo štivo mnogima omiljenog pisca.


Moderni klasici su uvek u modi, naročito ako su proizvod domaćeg pera. Iznova i iznova se obradujemo kada svetlost dana ugledaju romani koje smo dugo iščekivali. Knjiga Kontraendorfin, srpskog pisca Svetislava Basare je jedna od njih.

Naš bastion srpske kulture, umetnosti i književnosti, Svetislav Basara je obradovao sve ljubitelje njegove pisane reči novom knjigom, koja predstavlja svojevrsni nastavak njegove aktuelne priče – Andrićeva lestvica užasa. I sudeći po komentarima čitalaca, čini se da je kreirao roman vredan pažnje i daljih preporuka.

Da li ste znali da postoji hormon nesreće pod nazivom kontraendorfin? I da je on u najvećoj meri karakterističan za naš narod i uopšteno govoreći naše prostore? Basara u svom stilu uspeva da nas uvuče u stanovište pripovedača o kojem znamo sve, a zapravo ne znamo ništa. Ili mislimo da znamo. Odjednom, bivamo uvučeni u avanture drugog pripovedača koji se seća svojih dogodovština i nekih prošlih, boljih vremena.

Ono što je karakteristično za Basarin stil pisanja jeste upravo njegov prikriveni humor i metafore kojima vešto opisuje pojave karakteristične za naš mentalitet. Štaviše, njegova bibliografija je jednom rečju – neverovatna. Srpsku prozu je i te kako osvežio svojim nastupom i stavovima koje niko ne može da ignoriše. I to je odlično istakao kroz svoj roman Fama o biciklistima koji mnogi smatraju jednom od najboljih knjiga prošlog veka. Sa više od pedeset književnih radova koji uključuju drame, eseje i pripovetke, Svetislav Basara predstavlja svetionik u vremenima kada nam je neophodna kvalitetna i neobična pisana reč. 

Svoj primerak ovog sjajnog štiva možete nabaviti u svim Laguna i Delfi knjižarama po ceni od 899 dinara ili praktičnijom kupovinom na njihovim zvaničnim stranicama. Ukoliko ste član Laguninog Kluba čitalaca, ova knjiga može biti u vašim rukama po posebnim pogodnostima. 

A postoji li išta lepše od uživanja u kvalitetnim papirnim stranicama i avanturama koje one kriju?

Prepoučujemo

24

septembar

Prepoučujemo

06

septembar

Prepoučujemo

29

oktobar

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap