Kontraendorfin - Svetislav Basara | Knjiga
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Svetislav Basara

Kontraendorfin


Novo štivo mnogima omiljenog pisca.


Moderni klasici su uvek u modi, naročito ako su proizvod domaćeg pera. Iznova i iznova se obradujemo kada svetlost dana ugledaju romani koje smo dugo iščekivali. Knjiga Kontraendorfin, srpskog pisca Svetislava Basare je jedna od njih.

Naš bastion srpske kulture, umetnosti i književnosti, Svetislav Basara je obradovao sve ljubitelje njegove pisane reči novom knjigom, koja predstavlja svojevrsni nastavak njegove aktuelne priče – Andrićeva lestvica užasa. I sudeći po komentarima čitalaca, čini se da je kreirao roman vredan pažnje i daljih preporuka.

Da li ste znali da postoji hormon nesreće pod nazivom kontraendorfin? I da je on u najvećoj meri karakterističan za naš narod i uopšteno govoreći naše prostore? Basara u svom stilu uspeva da nas uvuče u stanovište pripovedača o kojem znamo sve, a zapravo ne znamo ništa. Ili mislimo da znamo. Odjednom, bivamo uvučeni u avanture drugog pripovedača koji se seća svojih dogodovština i nekih prošlih, boljih vremena.

Ono što je karakteristično za Basarin stil pisanja jeste upravo njegov prikriveni humor i metafore kojima vešto opisuje pojave karakteristične za naš mentalitet. Štaviše, njegova bibliografija je jednom rečju – neverovatna. Srpsku prozu je i te kako osvežio svojim nastupom i stavovima koje niko ne može da ignoriše. I to je odlično istakao kroz svoj roman Fama o biciklistima koji mnogi smatraju jednom od najboljih knjiga prošlog veka. Sa više od pedeset književnih radova koji uključuju drame, eseje i pripovetke, Svetislav Basara predstavlja svetionik u vremenima kada nam je neophodna kvalitetna i neobična pisana reč. 

Svoj primerak ovog sjajnog štiva možete nabaviti u svim Laguna i Delfi knjižarama po ceni od 899 dinara ili praktičnijom kupovinom na njihovim zvaničnim stranicama. Ukoliko ste član Laguninog Kluba čitalaca, ova knjiga može biti u vašim rukama po posebnim pogodnostima. 

A postoji li išta lepše od uživanja u kvalitetnim papirnim stranicama i avanturama koje one kriju?

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap