Koncert u čast Vlade Divljana | Botanička bašta | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
(Ne)normalni i Zdenko Kolar sviraju Vladu Divljana

Koncert u čast Vlade Divljana


Koncert koji se ni u kom slučaju ne propušta!


Postoje dešavanja koja se ne propuštaju. I to su dešavanja koja po svom umetničkom značaju spadaju u izuzetno bitna. Bitna za naše raspoloženje i nivo sreće. Tako je i u slučaju velikog Vlade Divljana. Postoje ostali, a postoji i on. Zbog toga će se 30. maja sa početkom u 2o časova u Botaničkoj bašti održati koncert u njegovu čast. 

Između ostalog, lepa vest je da će se ujedno obeležiti i 65 godina od rođenja jednog od velikana srpske rok scene, “večitog dečaka“ beogradskog asfalta. Zdenko Kolar, njegov dugogodišnji prijatelj i basista će biti taj koji će svirati svima nama omiljene numere iz Vladine bogate karijer

Kako je i sam Vlada Divljan pričao, krajem 1979. godine bend “Dečaci“ činili su on, Srđan Šaper i Nebojša Krstić. I onda su se slučajno prekrstili u “Idole“. Onda im se priključio Zdenko i sve posle toga je ušlo u istoriju. Svima nama poznatu. Od njegove smrti, te 2015. godine čuvamo ga od zaborava, kroz koncerte i posebna dešavanja kako bismo odali poštovanje jednom od najznačajnijih stvaralaca muzičkog duha koji je bio prisutan u toj staroj Jugoslaviji.

Tokom svoje celokupne karijere, uvek se vraćao Beogradu. Njegovoj Dini i sinu Stevi. Preko Sidneja, Beča i Amerike, spoznao je da talenat i umeće kreiranja vanvremenskih hitova dobijaju na snazi kada se oseti upravo taj duh prestonice u uglovima poznatih klubova, ćoškovima ulica i stanovima velikih umetnika. 

Cena ulaznice je jedinstvena i iznosi 1400 dinara. Možete je već sada putem nekoliko klikova nabaviti putem zvaničnog sajta Tickets servisa ili na blagajni Doma omladine, u vremenu predviđenom za kupovinu. Organizatori najavljuju “kulturiška koncert“ po meri svih nas posetilaca koji ćemo se tog aprilskog petka u potpunosti prepustiti stvaralaštvu čoveka koji je upravo i to radio – stvarao i orkestrirao nekim od najlepših muzičkih poslastica na ovim prostorima!

Prepoučujemo

30

novembar

Prepoučujemo

25

maj

Prepoučujemo

25

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap