Koncert u čast Vlade Divljana | Botanička bašta | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
(Ne)normalni i gudački orkestar Muzikon

Koncert u čast Vlade Divljana


Koncert koji se ni u kom slučaju ne propušta!


Postoje dešavanja koja se ne propuštaju. I to su dešavanja koja po svom umetničkom značaju spadaju u izuzetno bitna. Bitna za naše raspoloženje i nivo sreće. Tako je i u slučaju velikog Vlade Divljana. Zbog toga će se 26. maja sa početkom u 2o časova u Botaničkoj bašti ponovo održati koncert u njegovu čast. 

Grupa (ne)normalni i gudački orkestar Muzikon podsetiće nas na jednog od velikana srpske rok scene, “večitog dečaka“ beogradskog asfalta. Zdenko Kolar, njegov dugogodišnji prijatelj i basista će biti taj koji će svirati svima nama omiljene numere iz Vladine bogate karije.

Kako je i sam Vlada Divljan pričao, krajem 1979. godine bend “Dečaci“ činili su on, Srđan Šaper i Nebojša Krstić. I onda su se slučajno prekrstili u “Idole“. Onda im se priključio Zdenko i sve posle toga je ušlo u istoriju. Svima nama poznatu. Od njegove smrti, te 2015. godine čuvamo ga od zaborava, kroz koncerte i posebna dešavanja kako bismo odali poštovanje jednom od najznačajnijih stvaralaca muzičkog duha koji je bio prisutan u toj staroj Jugoslaviji.

Tokom svoje celokupne karijere, uvek se vraćao Beogradu. Njegovoj Dini i sinu Stevi. Preko Sidneja, Beča i Amerike, spoznao je da talenat i umeće kreiranja vanvremenskih hitova dobijaju na snazi kada se oseti upravo taj duh prestonice u uglovima poznatih klubova, ćoškovima ulica i stanovima velikih umetnika. 

Cena ulaznice je jedinstvena i iznosi 1500 dinara, prvih 200 ulaznica se prodaju po sniženoj ceni od 1200 dinara. Možete je već sada putem nekoliko klikova nabaviti putem zvaničnog sajta Tickets servisa. Organizatori najavljuju “kulturiška koncert“ po meri svih nas posetilaca koji ćemo se te majske nedelje u potpunosti prepustiti stvaralaštvu čoveka koji je upravo i to radio – stvarao i orkestrirao nekim od najlepših muzičkih poslastica na ovim prostorima!

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap