Balet: Labudovo jezero | MTS dvorana | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Ukrainian Classical Ballet

Labudovo jezero


Najpoznatiji balet na svetu u izvođenju ukrajinskog ansambla uskoro na beogradskoj pozornici.


Ima nečeg otmenog i uzvišenog u igri koja iza sebe i za sobom ostavlja neizbrisiv trag u istoriji umetnosti. Beogradska publika ima tu privilegiju da ugosti umetnike koji su svoju karijeru, između ostalog, posvetili nekim od najlepših komada ikada. Jedan od najomiljenijih i najdugovečnijih baleta na svetu – Labudovo jezero ruskog kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog, biće izveden od strane poznatog ansambla Ukrainian Classical Ballet, 5. marta na Velikoj sceni MTS dvorane. Idealan povod da sebe i dragu osobu iznenadite ovakvim jednim iskustvom, zar ne?

Željno iščekujući njihov nastup u srpskoj prestonici, ova ukrajinska trupa, stiže nakon uspešnih izvedbi širom Evrope i ostatka sveta. Ova talentovana zajednica je prepoznatljiva po tome što svojoj publici pruža neobične izvedbe najpoznatijih umetničkih komada. Raznolikost, svestranost i pristupačnost su nešto što najbolje opisuje, zbog čega su toliko traženi u svakom kutku planete.

Umetnički voditelj ovog ansambla je Alessandro Bonavita, talentovani igrač, koji je završio Milansku baletnu školu i nastupao na pozornicama prestižnih pozorišta Nemačke, Francuske, Španije, Poljske, SAD-a i ostalih, podjednako velikih institucija. Zbog svoje inovativnosti i proaktivnosti, uspeo je da okupi samo najtalentovanije izvođače – soliste i prvake svetskih teatara poput Magdeburg Opera House, Teatro di Roma, Teatr Wielki Opera Narodowa Warszawa, a većina njih su dobitnici renomiranih priznanja.

Ljubavna priča između princeze Odet i princa Zigfrida, kao i njena transformacija u prelepog labuda je među onima koja se lako pamti, ali dugo prepričava. Zbog toga je balet ‘Labudovo jezero’ toliko autentičan i nezaboravan.

Cene karata se kreću u nekoliko kategorija, u zavisnosti od dela sale u kojem želite da uživate u koncertu. One iznose 2600, 3900, 5100 i 6200 dinara i već sada, kroz nekoliko klikova ih možete nabaviti putem zvaničnog sajta MTS dvorane ili odlaskom do blagajne na Trgu Nikole Pašića koja radi svakodnevno.

Ukoliko već postoji prilika da uživate u najpoznatijem, i ujedno najlepšem klasičnom baletu na svetu, onda je ovo idealan razlog da obeležite 5. mart u vašim kalendarima. Sigurni smo da će ovo iskustvo biti neprocenjivo.

 
Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap