Film: Kockar (The Card Counter 2021) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The Card Counter

Kockar

Režija: Pol Šrejder


Šta se dešava kada prošlost pokuca na vrata?


Filmska umetnost je neprocenjiva na nekoliko nivoa, a ono što nam ona pruža je, između ostalog, odlazak u omiljeni bioskop kako bismo naredna 2h uživali u dobroj priči. Ostvarenje pod nazivom Kockar (The Card Counter), postavilo je neke nove kriterijume za scenarija koja imaju karakteristike drame i trilera. 

Kada je na poslednjem održanom Venecijanskom festivalu prikazan ovaj film koji po svim parametrima spada u najiščekivanije – sama radnja i svi prateći elementi su ostavili gledaoce pozitivno iznenađenim, pogotovo što je glavnu ulogu poneo Oskar Ajzak, jedan od najtraženijih glumaca današnjice. Pored njega, sporednu rolu perfektno je odglumio čuveni Vilem Defo.

Na samom početku, bivate uvučeni mističnom pričom o čoveku koji je mislio da za njegov život nema nade. Međutim, bićete u potpunosti omađijani radnjom i dijalozima na osnovu kojih ne možete zaključiti šta će se sledeće desiti. Vilijam (Oskar Ajzak) je bivši vojnik koji je silom nesrećnih okolnosti postao kockar. I to sa posebnim veštinama.

Tokom celog filma on sebe naziva Bil, dok pravo ime ostaje tajna. Bez obzira koliko želeo da njegov život ostane anoniman, ipak ga primećuju dve osobe: La Linda, koja sve vreme pokušava da ga regrutuje u svoje krugove i Sirka, sa kojim ima zajedničkog neprijatelja, ali i plan koji ne može da omane. Tokom skoro puna 2 sata, uživaćete u kadrovima i dijalozima koje je lako dokučiti, a ujedno su i propraćeni muzikom i zagonetkama, u maniru Pola Šrejdera, koji se svrstava u grupu najgenijalnijih režisera današnjice.

Dugonajavljivani blokbaster ‘Kockar’ se već uveliko prikazuje u domaćim bioskopima, a na vama je da izaberete najbliži i saznate zbog čega je radnja toliko intrigantna. 

Sigurni smo da ćete novu letnju, filmsku sezonu započeti na pravi način uz triler koji je definitivno vredan gledanja. Uživajte!

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap