Kišne kapi na vrelom kamenju | Predstava | BDP
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Rajner Verner Fasbinder

Kišne kapi na vrelom kamenju

Režija: Jug Đorđević


Priča koja će vas sigurno inspirisati za pružanje podrške i solidarnosti ljudima u vašem okruženju.


Kvalitet nekog umetničkog dela je prepoznatljiv kada iza njega stoje institucije i pojedinci koji su uvereni u njegov uspeh. Beogradsko dramsko pozorište je definitivno sinonim za entitet koji svaku sezonu iznova i iznova obogaćuje novim i interaktivnim sadržajem. Kako se i dâ primetiti, predstave na pozornicama u Mileševskoj ulici režiraju vodeći reditelji iz zemlje, regiona i Evrope. Predstava Kišne kapi na vrelom kamenju daje novu dimenziju ovom teatru.

Kako je Jug Đorđević, reditelj ovog fenomenalnog komada istakao, u fokusu su mu uvek bili ambiciozno planirani projekti koji nose snažnu pouku o trenutnom stanju društva i temama koje su u svakom momentu goruće. ‘Kišne kapi na vrelom kamenju’ podjednako se bave futurizmom i introspekcijom pojava koje su obeležile život protagonista.

Iva Ilinčić, Ljubinka Klarić, Pavle Pekić i Aleksandar Vučković će se naći na daskama Male scene Beogradskog dramskog pozorišta. Osim njih, autorsku ekipu čine kostimograf Velimirka Damnjanović, scenograf Andreja Rondović, kompozitor Julija Đorđević, a scenske pokrete potpisuje Damjan Kecojević.

Za neke je bio možda i problematičan, drugi su ga ponekad nazivali producentom kiča, a najveći broj umetnika i laika su ga smatrali genijem. Rajner Verner Fasbinder je odavno zacementirao svoje mesto u nemačkoj kinematografiji. Uz njegovo ime stoje različita zanimanja: glumac, esejista, dramski pisac, filmski i pozorišni reditelj i pokretač svega novog o čemu društvo ćuti.

Pre režiranja predstava, prvo je uplovio u svet sedme umetnosti, a kako je jednom istakao – svim njegovim filmovima je zajedničko to što na radikalan način govore o društvu u kojima se neprekidno prožimaju privatna i politička sfera. Fasbinderova karijera je nažalost trajala samo dvadeset godina, ali je za to kratko vreme snimio neverovatnih 40 filmova, napisao 24 pozorišna komada i ostao zapamćen kao bezvremeni umetnik.

U predstavi ‘Kišne kapi na vrelom kamenju’ otvoreno će se pričati o temama koje su tabu, ali motivišu na promene i društveno zalaganje. Ulaznice možete kupiti na blagajni pozorišta ili na njihovoj internet stranici. Cene ulaznica možete pogledati klikom na baner ispod teksta.

Da li ste i vi spremni da čujete i vidite nešto što ste dugo odbijali da prihvatite?

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap