Knjiga: Kirka - Madlin Miler | Knjige | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Madlin Miler

Kirka


„Knjige su najtiši i najstalniji prijatelji. Oni su najprihvatljiviji i najmudriji savetnici i najstrpljiviji učitelji.“, Čarls Eliot


Mitologija je uvek u modi. Pogotovo ona u kojoj su heroine nosioci pravde i nade za nekim boljim vremenima. Sigurno vam je poznata činjenica da su veoma davno ljudi stvorili bogove i dali im moć da upravljaju prirodom i sudbinom običnog čoveka. Rezultat toga jeste nastanak mitologija jer je svaka civilizacija imala svoju. Nama je najzanimljivija ipak grčka. Štaviše, oduševljeni smo činjenicom da kreativnost i domišljatost naših i inostranih pisaca ne poznaju granice, stvarajući literaturu vrednu čitanja. Među njima je i bestseler Kirka, Madlin Miler.

Grčki bogovi su bili i te kako bitan element antičke književnosti, kako kroz njihove moći, tako i kroz uverenja i ideologiju koju su zastupali. Čak iako su vam u nekom momentu Odiseja i Ilijada bili teški za razumevanje, ‘Kirka’ je idealna za uživanje u lepim pričama koje će nas barem na kratko katapultirati u neka drugačija, neizvesnija, ali ipak interesantna vremena.

Kirka nije samo obična devojka. Ona je boginja. Ne samo po tituli. Ona je moćna čarobnica, nimfa koja nije posebna po lepoti ili društvenom statusu, ali ima hrabrosti i zrnca sreće da se suprotstavi svima. Odbačena od strane roditelja zbog njihove neprekidne sumnje i visokih očekivanja, biva progonjena na pusto ostrvo na kojem usavršava okultne veštine i kroti divlje zveri. Međutim, njoj će ponekad dolaziti u goste i bogovi koji su svima nama prepoznatljivi – Dedal, Ikar, Medeja i Odisej. Knjiga otkriva i zanimljivosti u vezi sa Kirkinim učešćem u stvaranju Minotaura i njegovog lavirinta. 

Požurite i nabavite svoj primerak u svim Laguna i Delfi knjižarama po ceni od 1099 dinara, a ukoliko ste član Laguninog Kluba čitalaca možete ostvariti brojne pogodnosti. Takođe, za ugodniju kupovinu, na raspolaganju vam je i njihov zvaničan sajt.

Ne sumnjamo da će vas Kirkina sudbina dotaći i podstaknuti na neke vaše lične borbe i promene. Jer put do cilja je popločan trnjem, ali vredi svake zvezde koju ćete kasnije pronaći.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap