Kineska filharmonija | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
China Philharmonic Orchestra

Kineska filharmonija


Kineskoj naciji se divimo iz nekoliko razloga, a ovo je jedan od njih.


Ove, 2020. godine, za publiku žednu kvalitetnog kulturnog sadržaja obećani su fantastični koncerti koje sa nestrpljenjem iščekujemo. Jedan od njih jeste i veliki koncert Kineske filharmonije zakazan za 17. januar u Velikoj dvorani Sava Centra.

Kineska filharmonija (China Philharmonic Orchestra) pod dirigentskom palicom Ji Lunga će sa početkom od 19.30h beogradsku publiku oduševiti neobičnom muzikom koju je spremio orkestar najmnogoljudnije zemlje sveta. Sam koncert se organizuje uz nesebičnu pomoć Ambasade Narodne republike Kine u Beogradu. Osnovani su pre 20 godina, tačnije 25. maja 2000. godine, pa verujemo da ne postoji bolji način proslave jubileja nego organizovanjem jednog muzičkog spektakla upravo u srpskoj prestonici.

Prvi koncert (kojim su se ujedno i predstavili) održali su 16. decembra 2000. godine, a njihova delatnost je povezana i sa radom filmske, televizijske i radio produkcije u Kini. Godine 2001. predstavili su se nekim od najvećih muzičkih hala na svetu, uključujući one u Japanu, Koreji, a 2005. godine su svirali u 25 gradova Evrope. Takođe, ime Ji Lunga je i te kako prepoznatljivo svetu s obzirom na to da je dirigovao, između ostalog, i Minhenskom, Tokijskom, Njujorškom filharmonijom i ostalim klasičnim orkestrima na svetu.

Ulaznice za ovaj veliki spektakl polako nestaju, ali je ostalo dovoljno za sve one koji će se u poslednjem trenutku predomisliti i odlučiti da poslušaju ovaj muzički sastav. Cena ulaznica iznosi 1500 dinara, a možete ih nabaviti direktno na blagajni Sava Centra (radno vreme: svaki dan od 10h do 20h) ili putem servisa DD tickets.

Verujemo da se svaki državni simfonijski orkestar razlikuje jedan od drugog: po tonovima, kvalitetu izvedenih kompozicija, sastavu, načinu na koji će izvesti neki klasik, a najviše po energiji koju šalje svojoj publici. Kineska filharmonija definitiuvno spada u red onih koje su specifične i jedinstvene, a opet toliko dopadljive svakome ko ih prvi put sluša. Javite nam utiske, verujemo da vas neće razočarati!

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap