Kazanova protiv Don Žuana - predstava | Madlenianum
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
MIodrag Ilić

Kazanova protiv Don Žuana

Režija: Miodrag Ilić


Dva omiljena književna, ljubavna junaka na daskama koje život znače.


Da li se sećate kada ste poslednji put gledali predstavu koja se izvodi u nekom, jedinstvenom, ali ipak originalnom okruženju? Da li je taj komad zahtevao posebnu atmosferu, publiku ili scenario? Da li je opravdao vaša očekivanja i uloženo vreme? Za predstavu Kazanova protiv Don Žuana može se reći da je autentična po nekoliko aspekata. Ovaj, takoreći, zemunski komad svoju premijeru je doživeo 26. januara 2016. godine, a od tada se redovno prikazuje na repertoaru Male scene Madlenianuma.

Predstava se odigrava u intimnoj atmosferi Male scene. Toliko ušuškanoj da ćete imati osećaj da se scene dešavaju u vašoj dnevnoj sobi. Baš zbog takvog ciljanog okruženja, od početka do kraja ćete saživeti sa glavnim likovima i postepeno shvatati njihove postupke, osećanja i percepciju o određenim društvenim pojavama. U komadu postoje samo tri lika: Don Žuan, Kazanova i Gizela. Tumače ih fantastični Tihomir Stanić, šarmantni Stevan Piale i neodoljiva Ivana Kustudić. U režiji neprikosnovenog Predraga Ejdusa (koji je na početku nosio glavnu ulogu), a sada Miodraga Ilića koji je i pisac drame, predstava ‘Kazanova protiv Don Žuana’ je dokaz kako se percepcija osobe menja kada shvati suštinu nekog bića o kojem je imala predrasude.

Koliko ste upoznati o legendarnom ljubavniku Đakomu Đirolami Kazanovi? Sa njegovim zabavnim životom i nesmanjenoj strasti prema ženama? Kazanova je slojevita ličnost o kojem nismo imali dovoljno informacija pre nego što je ostario i povukao se iz “javnog“ života. Živi od svog prethodno stečenog bogatstva, brižno čuva svoju reputaciju, a u poznim godinama nije izgubio polet prema bitnim filozofskim pitanjima i tumačenjima.

Spokojstvo i malu životnu radost svakog dana mu pruža Gizela, mlada žena koja je zadužena za održavanje njegovog doma. Svakog dana vode male, ali bitne razgovore i ta njihova rutina je postala obavezna. Međutim, svakodnevicu im remeti dolazak harizmatičnog Don Žuana koji je navikao na oduševljenje devojaka oko sebe, nesvestan jačine imidža njegovog starijeg protivnika. Predstava je posebno dinamična, sa humorom koji je smislen i podrazumevajući.

Cena ulaznice za predstavu ‘Kazanova protiv Don Žuana’ iznosi 1200 dinara, a dobra vest je ta da je Madlenianum za svaku predstavu iz svoje ponude obezbedio 10% popusta prilikom kupovine karata preko sajta u prvih nedelju dana nakon puštanja mesečnog repertoara. Takođe, kartu možete nabaviti i na blagajni teatra i u biletarnici u Knez Mihailovoj 42.

Za neobične performanse vredi izdvojiti vreme, a pitanje je na koje sve načine će vas ova predstava dotaći i navesti da i drugima preporučite gledanje iste. Obavezno nam javite utiske.

 
Kazanova protiv Don Žuana (operatheatremadlenianum.com)
Kazanova protiv Don Žuana (operatheatremadlenianum.com)
Kazanova protiv Don Žuana (operatheatremadlenianum.com)
Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap