Predstava: Kaspar | JDP | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Peter Handke

Kaspar

Režija: Miloš Lolić


Predstava koja se čekala baš dugo.


Da je uživanje u pozorištu zagarantovano, govori u prilog činjenica da se sve više komada kreira na osnovu već dobro poznatih i omiljenih rukopisa, knjiga i proslavljenih bestselera. A šta ako neki već napisani dramski komad dobije na značaju tek kada se prikaže u teatru? Onda mu je definitivno predviđen veliki uspeh. Tako je i u slučaju predstave Kaspar, iz kreativnog pera velikog Petera Handkea.

Ovaj komad je Handke napisao daleke 1967. godine i od tada ne prestaje da izaziva pažnju, prvo zbog neobične tematike, a najviše zbog stila pisanja koji je toliko autentičan za ovog austrijskog pisca. Kao jedan od najznačajnijih pisaca savremene svetske književnosti i naše knjiške ljubitelje je uspeo da obori sa nogu. U prilog uspešnosti govori i osvojena Nobelova nagrada za književnost.

Sada, u režiji Miloša Lolića i odabrane pozorišne ekipe, novo-staro Handkeove delo će konačno zasijati. Glumačku postavu čine dokazana imena srpskog glumačkog neba: Petar Benčina, Miodrag Dragičević, Nikola Rakočević, Anđelika Simić, Sanja Marković i Miloš Samolov.

Jedna od poslednjih replika iz ove predstave: „Ja sam samo slučajno ja“, najbolje govori u prilog koliko je Handkeova proza jedinstvena i kako pisanje može na toliko načina obogatiti čoveka. Kako iz kuloara nagađaju, sam komad je baziran na priči o neobičnom dečaku pod imenom Kaspar Hausar, koji je bio specifičan na mnogo načina.

Jugoslovensko dramsko pozorište je obezbedilo karte za najbrže po cenama od 500 i 1000 dinara. Možete ih u nekoliko klikova kupiti preko zvaničnog sajta i odmah izabrati željena sedišta ili svratiti do blagajne u Kralja Milana 50 koja je dostupna ponedeljkom, sredom, petkom, kao i vikendom u skraćenom radnom vremenu. Za sve ljubitelje njihovog repertoara, pažljivo su pripremljeni popusti o kojima možete takođe da se informišete na sajtu i društvenim mrežama.

Predstava ‘Kaspar’ se dugo pripremala i pred njom su velika očekivanja. Vaše je da se prepustite priči i atmosferi tipičnoj samo za institucije poput pozorišta. Javite nam utiske.

 

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

21

mart

Prepoučujemo

17

mart

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap