Predstava: Kamen | Beogradsko dramsko pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Marijus fon Majenburg

Kamen

Režija: Patrik Lazić


Ženska porodična saga koju ne smete propustiti.


Posebnu pažnju nam uvek privuku komadi koji su kreirani u saradnji sa regionalnim ili svetskim pozorištima. Među njima je i predstava Kamen koja od svog prvog prikazivanja, odnosno od kraja decembra 2021. godine izaziva sjajne reakcije. I verujemo da je Beogradsko dramsko pozorište ponosno na ovu činjenicu.

Naime, ovaj komad Marijusa fon Majenburga, a u režiji Patrika Lazića je nastao u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Zagrebačkog kazališta mladih, tako da srpsko-hrvatsku podelu čine sjajni glumci: Mirjana Mira Karanović, Iva Ilinčić, Nataša Marković, Doris Šarić Kukuljica, Mia Melćer i Dado Ćosić.

Drama ‘Kamen’ prati nekoliko različitih generacija koje žive u istoj kući u različitim vremenskim periodima. I to je jedna od čari ove predstave – u centru dešavanja su tri generacije žena – majka, ćerka i baka i njihove uloge u istoriji. Njihova kuća se nalazi na teritoriji Istočne Nemačke, i to prolazeći kroz tri velika sistema – nacizam, socijalizam i demokratiju, u periodu od 1935. do 1993. godine.

Zaplet počinje onog momenta kada se u njihov dom pojavi tajanstvena žena koja tvrdi da je nekada živela u toj kući. Istovremeno počinju da se razvijaju odnosi i povezuju sekvence iz različitih perioda u kojima su živele, radile i volele, a svaka je na svoj način doprinela toj zajednici. Posebnost ove predstave se ogleda u činjenici da ju je reditelj inovirao unevši multimedijalni sadržaj koji podrazumeva vidljivost likova i na sceni i na ekranu, ali kao specijalan snimak, a ne uživo prenos nečega što publika već gleda ispred sebe.

Svoja mesta možete kroz nekoliko klikova izabrati putem zvaničnog sajta BDP-a ili prošetati do Mileševske 64a i obezbediti karte. 

Uvereni smo da vas predstava ‘Kamen’ neće razočarati. Sudeći po komentarima gledaocima koji su je pogledali, ona predstavlja pravo osveženje na pozorišnoj sceni i bez sumnje komad koji ćete vrlo rado prepričavati drugima. 

 
Kamen (bdp.rs)
Kamen (bdp.rs)
Kamen (bdp.rs)
Kamen (bdp.rs)
Kamen (bdp.rs)
Kamen (bdp.rs)

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap