Predstava: Jugojugoslavija | Beogradsko dramsko pozorište
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.
Bon Park

Jugojugoslavija

Režija: Bon Park


Predstava koja miriše na nostalgiju.


Svaka pozorišna sezona predstavlja izazov za obe strane: kako za same umetnike, tako i za gledaoce. Svaka strana ima svoja određena očekivanja, ali jedno je sigurno – uživanje je zagarantovano. Naša kulturna percepcija definisana je količinom pažnje, vremena i truda koje ulažemo u sadržaj koji nas čini srećnim i zadovoljnim. Pozorište se nalazi na vrhu te liste. Predstava Jugojugoslavija predstavlja komad kojem se smeše veliki uspeh i posećenost.

O nastajanju ovog ostvarenja postoje zanimljive anegdote. Naime, tekst za predstavu ‘Jugojugoslavija’ je napisao perspektivni nemački književni stvaralac Bon Park koji danas pored svog spisateljskog stvaralaštva podjednako dobro žonglira rediteljskom vokacijom. Uvek svestran i znatiželjan, sa posebnom empatijom ka srpskoj kulturi, godine 2008. upisao je studije slavistike na Humboltovom univerzitetu u Berlinu, gde je, između ostalog, izabrao kao izborni predmet srpski jezik i književnost.

Kako sam kaže, Beograd je njegov drugi rodni grad, a ‘Jugojugoslavija’ je komad koji je inspirisan upravo čežnjom za nekim prošlim vremenima. Koliko puta je i vas obuzela jugonostalgija? Ova predstava kroz sudbine glavnih junaka baviće se temama ponovnog ujedinjenja, ali i kako je izgledao zajednički život običnih ljudi koji su pretrpeli burnu tranziciju. Protagonisti ovog dela su mlada Isidora Simijonović, Jadranka Selec, Jelena Čvorović Paunović i Nikola Malbaša.

S obzirom na mere suzbijanja epidemije, Beogradsko dramsko pozorište je pronašlo način da obraduje sve svoje ljubitelje pokretanjem BDP Arene koja se nalazi u dvorištu ovog vračarskog teatra. Iako mesta nisu numerisana, obezbeđena su mesta za sve posetioce. Jedinstvena cena ulaznice iznosi 1500 dinara i možete je nabaviti direktno na blagajni u Mileševskoj 64a, putem zvaničnog sajta pozorišta ili putem Tickets.rs servisa.

Na šta vas asocira jugonostalgija? Šta je ono što biste instant vratili u svoju trenutnu svakodnevicu, a što bi vas učinilo srećnim i zadovoljnim? Sigurni smo da će vas ova predstava barem na momenat katapultirati u neka bezbrižnija vremena.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

  Prijavi se na newsletter

  1 Komentar o “Jugojugoslavija

  1. Gledala sam večeras predstavu, sve pohvale za glumce, dečiji hor i muzičare, preporučujem, obavezno pogledati

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap