Predstava: Jugojugoslavija | Beogradsko dramsko pozorište
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Loading Događaji
Bon Park

Jugojugoslavija

Režija: Bon Park


Predstava koja miriše na nostalgiju.


Svaka pozorišna sezona predstavlja izazov za obe strane: kako za same umetnike, tako i za gledaoce. Svaka strana ima svoja određena očekivanja, ali jedno je sigurno – uživanje je zagarantovano. Naša kulturna percepcija definisana je količinom pažnje, vremena i truda koje ulažemo u sadržaj koji nas čini srećnim i zadovoljnim. Pozorište se nalazi na vrhu te liste. Predstava Jugojugoslavija predstavlja komad kojem se smeše veliki uspeh i posećenost.

O nastajanju ovog ostvarenja postoje zanimljive anegdote. Naime, tekst za predstavu ‘Jugojugoslavija’ je napisao perspektivni nemački književni stvaralac Bon Park koji danas pored svog spisateljskog stvaralaštva podjednako dobro žonglira rediteljskom vokacijom. Uvek svestran i znatiželjan, sa posebnom empatijom ka srpskoj kulturi, godine 2008. upisao je studije slavistike na Humboltovom univerzitetu u Berlinu, gde je, između ostalog, izabrao kao izborni predmet srpski jezik i književnost.

Kako sam kaže, Beograd je njegov drugi rodni grad, a ‘Jugojugoslavija’ je komad koji je inspirisan upravo čežnjom za nekim prošlim vremenima. Koliko puta je i vas obuzela jugonostalgija? Ova predstava kroz sudbine glavnih junaka baviće se temama ponovnog ujedinjenja, ali i kako je izgledao zajednički život običnih ljudi koji su pretrpeli burnu tranziciju. Protagonisti ovog dela su mlada Isidora Simijonović, Jadranka Selec, Jelena Čvorović Paunović i Nikola Malbaša.

Cena ulaznice je jedinstvena i iznosi 1000 dinara, a možete ih nabaviti direktno na blagajni teatra u Mileševskoj 64a (radno vreme biletarnice od 10h do 14h i od 18h do 21h osim ponedeljkom). Osim toga, u nekoliko klikova su vam karte dostupne i putem zvaničnog sajta (baner ispod teksta). Uz nužno i obavezno poštovanje fizičke distance radi prilagođavanja novonastaloj situaciji, Beogradsko dramsko pozorište se potrudilo da uživanje i u ovakvim okolnostima bude zagarantovano. Zato su umetnički profesionalci.

Na šta vas asocira jugonostalgija? Šta je ono što biste instant vratili u svoju trenutnu svakodnevicu, a što bi vas učinilo srećnim i zadovoljnim? Sigurni smo da će vas ova predstava barem na momenat katapultirati u neka bezbrižnija vremena.

Prepoučujemo

29

oktobar

Prepoučujemo

06

septembar

Prepoučujemo

01

decembar

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap