Jedna nit | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Trejsi Ševalije

Jedna nit


Voleli ste ‘Devojku sa bisernom minđušom’? Onda će vam tek ova knjiga prirasti srcu.


Na spomen Trejsi Ševalije (Tracy Chevalier) instant asocijacija predstavlja knjiga Devojka sa bisernom minđušom, delo koje posle skoro 20 godina od prvog izdanja i dalje predstavlja misteriju za sve ljubitelje umetnosti. Ova priča je zasnovana na čuvenoj Vermerovoj slici, odnosno, devojci koja vas gleda preko ramena, sa turbanom na glavi, zagonetnim osmehom i onim najvažnijim detaljem – bisernom minđušom.

Štaviše, postoji više pretpostavki o identitetu devojke sa te slike, ali nijedna nije zvanično potvrđena. “Mona Liza severa“, Vermerovo remek-delo je jedno od najznačajnijih umetničkih dragocenosti, a zbog Trejsine istoimene knjige šesnaestogodišnja Grit je postala planetarno popularna.

I čini se da centar svake knjige ove spisateljice predstavljaju upravo žene. I to žene iz neke daleke, skoro nepoznate prošlosti. Tako je i u slučaju njenog novog romana Jedna nit, za koji ne sumnjamo da će postići i te kako zapažen uspeh.

Naime, radnja ove knjige smeštena je u skrivenim pejzažima Engleske, tokom 1932. godine. Veliki rat je odneo svoje žrtve, a među njima i najvoljenije Vajolet Spidvel. Ova devojka se nakon tragedije našla na raskrsnici puteva na kojoj mora da bira kako će živeti i osećati. Sluša srce i odlučuje da svu svoju ljubav i umeće pokloni lokalnoj katedrali koja održava jednu neobičnu tradiciju – vezenje jastuka i ostatka enterijera ove institucije.

Makaze i niti konca postaju njeno oružje protiv usamljenosti i posleratne apatije. Kroz ovaj roman naučićete nešto lepo i korisno; shvatićete zašto su ljubav, razumevanje i rad plemenita osećanja i veštine, a sudbina takav spoj uvek nagrađuje srećnim krajem.

Cena knjige ‘Jedna nit’, višestruko nagrađivane američke autorke Trejsi Ševalije zavisi od toga da li knjigu kupujete direktno u Laguninim knjižarama ili putem njihovog sajta.

Šta vam je potrebno za savršeni ugođaj? Omiljeno ćebe, šolja ukusnog napitka i kvalitetna knjiga. Verujemo da sa ovom kombinacijom i izborom knjige ‘Jedna nit’ nećete pogrešiti.

 
Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap