Jedan Pikaso - predstava | Atelje 212 | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.
Džefri Hačer

Jedan Pikaso

Režija: Erol Kadić


Šta mislite, zbog čega je Pikaso bio toliko specifičan?


Pozorišna scena je uvek živa bez obzira na okolnosti i društvene promene. Srpski teatri se godinama unazad trude da svoj repertoar obogate prevashodno kvalitetnim i sadržajnim komadima. Atelje 212 u tome ima zapaženu ulogu. Pogotovo ako je reč o dramama koje su nastale na osnovu poznatih svetskih književnih dela. Jedan Pikaso obećava odličnu posećenost i pozitivne utiske.

Predstava ‘Jedan Pikaso’ kreirana je po drami savremenog američkog pisca Džefrija Hačera i to u režiji Erola Kadića. Kada spojite jednog antologijskog stvaraoca Pabla Pikasa i tematiku Drugog svetskog rata dobijate umetnost koja će uvek biti tražena i aktuelna. Na daskama Ateljea 212, radnja se dešava u okupiranom Parizu 1941. godine. Akcenat je stavljen na težak položaj umetnika tokom nemilih i vanrednih okolnosti koje ih teraju da urade kompletnu retrospekciju svog privatnog i profesionalnog života.

Kod Pikasa, to je bilo i te kako izraženo jer je on živeo kroz političke i društvene preokrete, što ga je učinilo hiperaktivnim i uključenim u političke pokrete. Gernika, jedno od njegovih najpoznatijih dela je rezultat buntovnog otpora fašizmu i bola koji je osetio dok je trajao Španski građanski rat. 

Ulogu Pabla Pikasa preuzeo je fantastični Tihomir Stanić, a sve vreme se nalazi u nekoj vrsti intelektualnog konflikta sa predstavnicom nacističkog režima – gospođicom Fišer koju igra Sofija Juričan. Muziku za predstavu komponovao je Branislav Pipović, njemu se pridružuju i scenograf Marija Jevtić i kostimograf Ivana Ristić.

Svoje karte za predstavu ‘Jedan Pikaso’ možete kupiti direktno na blagajni u Svetogorskoj 21 po ceni od 1500 dinara. Radno vreme blagajne je svakodnevno, uz pojačano poštovanje zdravstvenih propisa prilikom kupovine. Takođe, iskoristite i prednosti onlajn kupovine iz vaše fotelje i preko zvaničnog sajta pozorišta (baner ispod teksta) u nekoliko klikova možete nabaviti ulaznice.

Pikaso je bio jedan. Neprocenjiv svetskoj umetničkoj baštini. Kao i scenskom univerzumu. Da li ste se već spremili za ovu beogradsku pozorišnu senzaciju?

 
Jedan Pikaso (atelje212.rs)
Jedan Pikaso (atelje212.rs)
Jedan Pikaso (atelje212.rs)
Jedan Pikaso (atelje212.rs)
Jedan Pikaso (atelje212.rs)
Jedan Pikaso (atelje212.rs)

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

  Prijavi se na newsletter

  1 Komentar o “Jedan Pikaso

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap