Mjuzikl: Jadnici | Pozorište Madlenianum | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Viktor Igo

Jadnici

Režija: Nebojša Bradić


Mjuzikl koji je obavezan u sklopu vašeg slobodnog vremena.


Mjuzikli su, bez obzira na temu, protagoniste i epohu u kojoj se izvode, uvek posebno popularni. Toliko su kompleksni, da je za njih potreban određen period kako bi se razumeli, a isto tako za sobom povlače beskrajno uživanje i dalje prepričavanje jer su kvalitetni na više nivoa.

To je i u slučaju mjuzikla Jadnici koji je davne 2007. godine imao premijeru na sceni zemunskog Madlenianuma, a posle neznatne pauze, ponovno okupljanje ekipe se desilo 2014. godine i od tada ne prestaje sa svojim izvođenjem. 

Roman Viktora Igoa dokaz je da se najobimnija, a ujedno i najlepša literatura stvarala u 19. veku. Ova epska knjiga koja govori o požrtvovanju, ljubavi, patnji, skromnosti i ostalim delovima ljudske prirode je pretočena u nekoliko umetničkih formata, od kojih je najpopularniji upravo – mjuzikl.

Jedna od zanimljivosti je da je agencija koja zastupa autore mjuzikla, donela 2010. godine odluku da sve predstave na čijem repertoaru se nalaze Jadnici, promene pristup kako za vokalni, tako i za glumački deo, čime komad dobija na težini, više ka operskom žanru.

Glavni protagonisti ovog kompleksnog dela, u srpskoj postavci su: Nebojša Dugalić, Slaven Došlo, Dejan Lutkić, Katarina Gojković, Srđan Timarov, Nataša Marković, Branislava Podrumac, Dubravka Arsić, Ljubomir Popović, Zoran Leković, Marko Rapajić/Aleksa Stanilović, Katarina Tričković/Tijana Golemović.

Cene ulaznica za predstavu ‘Jadnici’ se kreću u nekoliko kategorija i iznose 700, 1400, 1600 dinara. Sala je dovoljno impozantna jer za koje god mesto se odlučili, nećete se pokajati. Stoga, za kupovinu karata na raspolaganju vam je zvanični sajt teatra Madlenianum, ali ako ste u blizini Glavne 32 u Zemunu, blagajna vam je skoro uvek otvorena. Ukoliko vam je Zemun daleko, uvek vam je otvorena i biletarnica u Knez Mihailovoj ulici broj 42 u sklopu Zepter muzeja.

Dajemo vam reč da je ovakav mjuzikl iskustvo koje je vredno odlaska u pozorište. Ne samo da daje drugačiju perspektivu jednog od najkvalitetnijih književnih klasika već i vama pruža prostor da ga tumačite na svoj način.

 
Jadnici (operatheatremadlenianum.com)
Jadnici (operatheatremadlenianum.com)
Jadnici (operatheatremadlenianum.com)
Jadnici (operatheatremadlenianum.com)
Jadnici (operatheatremadlenianum.com)
Jadnici (operatheatremadlenianum.com)

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap