Film Izvanredan život Davida Koperfilda | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
The Personal History of David Copperfield

Izvanredan život Davida Koperfilda

Režija: Armando Januči


Film o dečaku koji nije hteo da bude poznat.


Koliko su knjige zastupljene u vašoj svakodnevici? Da li uspevate da izdvojite za sebe barem sat vremena dnevno za uživanje u omiljenim stranicama? Da li ste znali da klasici nikada ne izlaze iz mode, pogotovo ako se na osnovu njih kreira film koji će još više dočarati priču jednog književnog junaka?

Kao što je već najavljeno, 2020. godina je prepuna filmskih iznenađenja. Jedno od takvih jeste ostvarenje Izvanredan život Davida Koperfilda, po romanu slavnog i nama omiljenog Čarlsa Dikensa. Stoga, ko je bio taj tajanstveni David? On je dečak koji nije rođen pod srećnom zvezdom. Ili bar u početku to nije bio. Teško okruženje, kao i nerazumevanje od strane okoline naterali su ga da ranije poraste i svet oko sebe doživi na drugačiji način.

Priča koja je smeštena u period 19. veka je sve samo ne toliko prijatna. Duže i teže se bori za svoje snove, a konkretna podrška ne postoji ili je negde skrivena. Tako je i u slučaju ovog mladića kojem saopštavaju da je izgubio i poslednjeg roditelja, a na njemu je da se snađe da preživi. Tokom odrastanja upoznaje ekscentrične prijatelje koji u njemu prepoznaju dar za pisanje i pripovedanje i pokazuju mu da život može biti i te kako lep, samo ako je neko dovoljno inspirisan.

Film ‘Izvanredan život Davida Koperfilda’ nosi sa sobom komičnu notu jer je i Dikensov stil pisanja podjednako obožavan, poletan i zabavan. Protagonista u ovom birtansko-američkom ostvarenju jeste mladi Dev Patel kao i urnebesno smešni Hju Lori (Hugh Laurie) koji je svima nama poznat kao omiljeni Doktor Haus.

Na repertoarima domaćih bioskopa film ‘Izvanredan život Davida Koperfilda’ naći će se od 1. oktobra. Pogledajte ekranizaciju jednog od najlepših Dikensovih romana. Budite uvereni da će ovo dvočasovno ostvarenje učiniti da poverujete koliko je svet lepo mesto samo ukoliko se ohrabrite da u njemu pronađete svoj delić neba.

 

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

28

mart

Prepoučujemo

15

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap