Izložba - Jedno lice i crtice | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Kuća Đure Jakšića

Izložba – Jedno lice i crtice

Autor: Tamara Zečević


Nesvakidašnja izložba na beogradskoj kulturnoj sceni.


Jedno lice i crtice, samostalna izložba konceptualnog nakita Tamare Zečević, održaće se u Kući Đure Jakšića. Izložba se otvara 19. februara u 18 časova programom u kom učestvuju glumica Irena Tepšić, violinistkinja Milica Petrović, urednica Ljiljana M. Simić, profesorka Aleksandra Drakulić i Tamara Zečević.

Po rečima umetnice pored toga što publici predstavlja nedovoljno poznatu umetničku formu, ovim umetničkim projektom ona preispituje momente preplitanja crte u likovnom i književnom smislu, mašte i stvarnosti, prošlosti i sadašnjosti, ličnog i opšteg trenutka.

Na izložbi će biti prikazano ukupno 13 književnih crtica zapisanih u preiodu od 2010. do 2021. godine, kao i 45 radova konceptualnog nakita koji su nastali u preiodu od 2017. do 2021. godine. Radovi su izvedeni u srebru, bakru, bronzi, mesingu, drvetu, tekstilu, papiru, tradicionalnim tehnikama obrade metala, drveta i drugim tehnikama.

Ulaz na izložbu ‘Jedno lice i crtice’ je slobodan, a trajaće do 28. februara.

Tamara Zečević je samostalni umetnik-vajar. Član je “Not Only Decoration“ udruženja umetnika konceptualnog i savremenog nakita iz Austrije, “Precious Collective“ udruženja umetnika konceptualnog nakita Velike Britanije i vajarske sekcije ULUPUDS-a. Od 2011. godine održala je šest samostalnih izložbi i učestvovala na 41 grupnoj žiriranoj izložbi u više gradova Srbije, ali i u Švajcarskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Finskoj, Francuskoj, Holandiji i Mađarskoj. Učestvovala je i na više internacionalnih umetničkih projekata. Drži radionice i predavanja iz oblasti konceptualnog i savremenog umetničkog nakita, dizajna i tehnika izrade nakita.

 
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap