Istinita priča o Kelijevoj bandi | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
True History of the Kelly Gang

Istinita priča o Kelijevoj bandi

Režija: Džastin Kurcel


Na bioskopski repertoar dolazi još jedan film o najpoznatijem australijskom odmetniku.


Ned Keli, pobunjenik protiv vlasti u državi Viktorija i Britanske imperije koja je upravljala njom, predstavlja najintigratniju istorijsku ličnost Australije. Tokom druge polovine 19. veka predvodio je grupu bandita koja ostala i te kako upamćena. Nakon smrti postaće jedna vrsta kulturnog fenomena, pljačkaš i ubica će se slaviti kao nacionalni heroj, a njegova delovanja će se ceniti i na drugim kontintetima. Kelijeva surovost i neustrašivost i dalje je razlog podela između poštovalaca njegovog lika i onih koji to nisu.

Film Istinita priča o Kelijevoj bandi iz pomenutih razloga nije prvi koji će govoriti o njemu. Prvi je snimljen još 1906. godine, a najupečatljiviji su filmovi iz 1970. i 2003. godine koji su nosili njegovo ime. U starijem, lik Neda Kelija igrao je legendarni pevač grupe ‘Rolling Stones’ Mik Džeger, a tu priliku kasnije je imao i Oskarovac Hit Ledžer.

Priča koja prati ostvarenje ‘Istinita priča o Kelijevoj bandi’ počeće od Nedovog detinjstva. Rođen je u velikoj irskoj porodici, ali ostavši rano bez oca kao najstariji muškarac postaće glava porodice. Pripadnicima njegovog naroda nije bila strana pobuna protiv sile britanske vlasti, a iz jednog od takvih redova pobunjenika on i potiče.

Još od malih nogu, ozloglašeni bunotvnik Hari Pauer će ga odgajati i spremati za odmetnički život. U Kelijevim akcijama najčešće su stradali policajci, te će grupa bandita koju je okupio postati najstrašniji protivnik organima reda. Tokom filma videćemo kako je tekla borba između njih, a biće predstavljena i priča o njegovom čuvenom oklopu otpornom na metke.

Film ‘Istinita priča o Kelijevoj bandi’ na redovni repertoar bioskopa u Srbiji stiže 10. septembra. Lik glavnog protagniste tumači Džordž Makaj (George MacKay), a između ostalih tu su Rasel Krou (Russel Crowe), Čarli Hanam (Charlie Hunnam) i drugi. Verujemo da će vas intrigantnost Neda Kelija privući da pogledate ovu dvostanu biografsku dramu.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap