Film: Istina (2019) | Repertoar bioskopa
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
La vérité

Istina

Režija: Hirokazu Korida


Film koji ćete posle višemesečne pauze ceniti.


Obradovala nas je vest da su bioskopi širom naše zemlje konačno otvoreni za javnost. I čini se da smo se uželeli bioskopskog platna i svih čari koje sedma umetnost nosi sa sobom. Većina bioskopskih blokbastera je odložena za 2021. godinu, ali postepeno određena ostvarenja pune sale. Projekcija koja će nas od 10. septembra spremno dočekati jeste francuski film Istina (La Vérité) japanskog režisera, producenta i scenariste Hirokazua Koride.

Ono što je karakteristično za ostvarenja sa francuskog podneblja jeste neobična tematika, sa toplim i prijatnim osećanjima, likovima i krajevima na koje je teško ostati imun. Tako je i sa ovom dramom. Naime, u centru dešavanja je Fabijen, francuska zvezda koja pripada starijoj gardi, ali ne odustaje od svoje karijere i profesije u koju je uložila čitav život. U tom njenom životu delimično je zapustila i kćerku Lumir koja je svoju sreću pronašla na drugom kontinentu. Međutim, kada Fabijen iznenada objavi svoje memoare, Lumir zajedno sa porodicom stiže u parisko gnezdo, želeći da sazna pravu istinu koja se krije iza objavljene knjige. Na tom putu, otkriva koliko joj je odnos za majkom zaista ugrožen i prekriven senkama za koje obe nisu znale da postoje.

Film ‘Istina’ nosi i posebnu notu jer su svoj doprinos njemu pružila dokazana imena sedme umetnosti. Samo se setite neobičnog šarma Žilijet Binoš (Juliette Binoche) u filmu Čokolada ili njene požrtvovanosti u blokbasteru Engleski pacijent. Njoj se takođe pridružuje harizmatična Katrin Denev (Catherine Deneuve), filmska diva čiji su talenat i ekspertiza neosporni u filmskoj industriji. Kao šlag na tortu, ne smemo zaboraviti prisustvo Itana Houka (Ethan Hawke) koji je sa Žili Delpi postao omiljeni tandem u romantičnoj trilogiji Before.

Karte za ovo francusko-japansko ostvarenje možete nabaviti direktno na blagajnama vašeg omiljenog bioskopa širom zemlje, ali ako se osećate sigurnije, ulaznice možete rezervisati i putem bioskopskih zvaničnih sajtova.

Sigurni smo da u svom rasporedu možete izdvojiti dva sata vašeg slobodnog vremena za uživanje u jednoj kvalitetnoj priči čak iako sadrži elemente drame što samom filmu pruža dodatnu čar.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap