Film: Indijana Džons i artefakt sudbine (2023) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Indiana Jones and the Dial of Destiny

Indijana Džons i artefakt sudbine

Režija: Džejms Mengold


Najpopularniji arheolog na svetu ovog puta u novoj avanturi.


Godina 2023. je idealna za ponovno oživljavanje omiljenih junaka, koji nisu toliko komercijalizovani, ali ipak iza sebe imaju fantastičnu priču, uvek neobičnu avanturu i specifične likove. Svako ko je zavoleo ekscentričnog arheologa Indijanu Džonsa, nestrpljivo čeka jun kada će uživati u njegovim novim putovanjima i nastavku pod nazivom Artefakt sudbine (Indiana Jones and the Dial of Destiny).

Kada je daleke 1981. godine počeo da se prikazuje film Otimači izgubljenog kovčega rođena je jedna nezaboravna legenda. Tvorci Indijane Džonsa, Stiven Spilberg i Džordž Lukas i dalje tvrde da je njihov junak plod čiste fikcije, nastao kao rezultat inspiracije po ugledu na druge filmske junake iz četrdesetih i pedesetih godina. Novina za ovaj poslednji, peti deo jeste ta da u kreiranju njegovog scenarija i režije nije učestvovao Stiven Spilberg pri čemu se ne umanjuje njegov značaj u popularizovanju čitave franšize. 

Podsećanja radi, nekoliko godina nakon pomenutog prvog dela izašao je i drugi deo – ‘Hram sudbine’. ‘Poslednji krstaški rat’ je izašao 1989. godine, da bi se 2008. godine konačno prikazao i četvrti deo – ‘Kraljevstvo kristalne lobanje’Radnja najnovijeg dela smeštena je u 1969. godinu i prati čuvenu „borbu“ svemirskih programa SAD-a i Sovjetskog saveza, sa neizbežnom zaostavštinom Drugog svetskog rata.

Čini se da nikoga osim Harisona Forda ne možemo zamisliti u glavnoj ulozi. Njegova pomalo osobena pojava, nastup i način na koji brani blago od neprijatelja su definitivno za divljenje. U filmu ‘Indijana Džons i artefakt sudbine’ pojavljuje se još glumačkih zvezda, kao što su Mads Mikelsen, Antonio Banderas, Fibi Voler-Bridž, Bojd Holbruk i Tobi Džouns.

Topla preporuka jeste da se podsetite svih prethodnih avantura ovog američkog istraživača i tako dobijete još jednom sliku o njegovoj unikatnoj pojavi. Prikazivanje poslednjeg, petog dela, počeće 29. juna, a do tada će nas njegovi tvorci obradovati novim trejlerima sa zanimljivim sekvencama.

Da li ste spremni za film ‘Indijana Džons i artefakt sudbine’?

 

Prepoučujemo

18

jun

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

09

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap