Igranka kod Vuka | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Events
  • This event has passed.
Ustanova kulture Vuk Stefanović Karadžić

Igranka kod Vuka


Svakog petka, subote i nedelje u avgustu kreiran je sjajan kulturni sadržaj za sve generacije.


Leto u Beogradu je uvek inspiracija za realizaciju brojnih zabavnih, dinamičnih i pre svega – kulturnih događaja. Uskoro se bliži nova pozorišna sezona, ali letnja pauza za sve umetnike ne sprečava pojedine kulturne institucije da zasite želju za kvalitetnim performansima. Bulevar kralja Aleksandra će ceo avgust biti u znaku sjajne i vesele atmosfere. Naime, u periodu od 2. do 31. avgusta, Ustanova kulture “Vuk Stefanović Karadžić“ za sve posetioce pripremila je interaktivnu manifestaciju ‘Igranka kod Vuka’. Čak iako ove vrele dane provodite u prestonici, to nije razlog da u svoja četiri zida nestrpljivo čekate naredno izvođenje omiljene predstave.

Teatar “Vuk“ je pronašao način da muzikom, plesom i ostalim zabavnim aktivnostima ispuni avgustovske dane, pogotovo najmlađima. To nije samo puki sat igre ili pevanja, već manifestacija koja uključuje prisustvo svakog posetioca i njegovo angažovanje u kreiranju umetnosti. Zamislite vreme u kojem možete zajedno sa koreografima smišljati zanimljive plesne pokrete; crtati, skicirati i bojiti neobične ilustracije, pa potom uživati u edukativnim radionicama. Animatori su tu da svakom mališanu ulepšaju dan svojim nastupima i poučnim pričama.

Veliku podršku pružiće i Institut za umetničku igru, kao i Aleksandar Stefan Radišić, koji je i te kako prepoznatljiv ne samo domaćoj, već i svetskoj javnosti. Ovaj mladi umetnik ima biografiju dostojnu divljenja. Kao jedan od emitentnih muzičara, opera je njegovo polje ekspertize, a svojim kvalitetnim glasom je osvojio brojne nacionalne i svetske nagrade. Pored zavidne muzičke karijere, on je i kompozitor, kao i pedagog solo pevanja. Za tržište Velike Britanije objavio je autorski album sa svim tematskim, tradicionalnim zvucima koji su karakteristični za region Balkana. U intelektualnim domaćim krugovima je poznat i kao predavač prve škole mjuzikla u sklopu Ustanove kulture Vuk, pa ne čudi činjenica da će ovogodišnju, letnju manifestaciju učiniti nezaboravnom.

Rezervišite u vašem rasporedu bilo koji petak, subotu ili nedelju do kraja avgusta i uživajte u neobičnoj zabavi. Za sve posetioce je ulaz slobodan, a klikom na link možete pogledati kompletan program manifestacije ‘Igranka kod Vuka’.

 
Igranka kod Vuka (ukvuk.org.rs)
Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap