I Wanna Dance with Somebody: Film o Vitni Hjuston | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody

I Wanna Dance with Somebody: Film o Vitni Hjuston

Režija: Kejsi Lemons


Bioskopska biografija koji su mnogi željno iščekivali.


Romansirane biografije će uvek biti u trendu, pogotovo ako govore o poznatoj ličnosti koja je na ovaj ili onaj način ušla u umetničku antologiju. Kroz ostvarenje Kejsi Lemons pod nazivom I Wanna Dance with Somebody: Film o Vitni Hjuston saznaćemo mnogo više o legendi pop muzike nego što smo čuli ili znali iz tradicionalnih izvora informisanja.

Ko je bila Vitni Hjuston? Osim što je imala nestvarno-unikatnu boju glasa, svojim šarmom i nastupom je uspela da stekne poštovanje od strane onih kojima se žanrovski nije dopadala. Prema Ginisovoj knjizi rekorda, i dalje je najviše nagrađivana ženska umetnica svih vremena.

Priznanja koje je dobila uključuju i 7 Gremi nagrada, dve Emi nagrade, 30 Bilbord nagrada i brojne nominacije u različitim umetničkim kategorijama. Osim toga, jedina je umetnica koja je imala uzastopnih 100 hitova na prvom mestu i čiji su albumi najviše prodavani. Međutim, iza kulisa slave stoji tužna priča koja će biti na dirljiv način prikazana širom sveta. 

Publika će biti u prilici da sazna sa koliko predrasuda se Vitni borila da bi stigla do titule najomiljenije zvezde pop muzike i da njeno stvaralaštvo živi i posle 10 godina od njene smrti. I u ovim vremenima, među poštovaocima njenog rada govori se o fantastičnoj činjenici da je prvi album – „Vitni Hjuston“ izdat 1985. godine postao najprodavaniji debi album nekog muzičara.

Jedan od kurioziteta je i taj da je ona poticala iz porodice koja se u Americi u to doba smatrala muzičkom elitom. Iako je njena majka Sisi bila prateći vokal Elvisu Prisliju i Areti Frenklin, nije dozvolila Vitni upuštanje u muzičke vode sve dok ne završi osnovno obrazovanje. Kroz trnovit put, uspela je da osvoji titulu najvoljenije i najpoštovanije muzičke umetnice, ali su je loši izbori u privatnom životu primorali da zapostavi i onaj nama poznat – profesionalni.

Iako vlada veliko interesovanje za ovim filmom, savetuje se postepeno uživanje u njemu kako bi se do detalja razumeo svaki segment iz života ove žene koja je budućim generacijama postavila visoku lestvicu za ostvarivanjem muzičkog sna.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap