Horizont: Američka saga | Horizon: An American Saga (2024) | Film
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
Horizon: An American Saga

Horizont: Američka saga

Prvo poglavlje | Režija: Kevin Kostner


Početak epske, filmske sage je ispred nas.


Kevin Kostner je jedno od najprepoznatljivijih imena Holivuda. Tome su doprinele brojne nezaboravne uloge koje je imao tokom više od četrdeset godina karijere. Ipak, ono što ga je izdvojilo od ostalih popularnih glumaca jeste i veliki rediteljski uspeh. Već sa 35 godina režirao je svoj debitantski film, čuveni vestern Ples sa vukovima za kojeg je dobio Oskara za najbolju režiju i najbolji film.

Ispostaviće se da je vestern žanr koji će obeležiti njegov rad. Iako se dokazao u različitim žanrovima, vestern filmovi poput ‘Vajat Erp’, ‘Bez zaklona’ i pomenutog rediteljskog prvenca stvorili su takvu sliku. Ovu tvrdnju potvrdiće svojim kapitalnim delom Horizont: Američka saga, čije prvo poglavlje stiže u bioskope.

Već sada se naglašava da je u pitanju prvo poglavlje jer je drugo poglavlje takođe završeno i prikazivanje je najavljeno takođe za ovu godinu. Treće poglavlje se trenutno snima, a u pripremi je i četvrto. Kada se to uzme u obzir, kao i činjenica da samo prvi film traje puna tri sata, jasno je da je Kevin Kostner kao reditelj, glavni glumac i ko-scenarista, od ove sage stvorio svoje životno delo. Pogotovo zbog toga što ideja o snimanju traje više od tri decenije.

Film ‘Horizont: Američka saga’ smešten je u drugu polovinu XIX veka u doba naseljavanja američkog zapada, pre i posle Građanskog rata. Tokom ovog razdoblja, Amerika prolazi kroz transformaciju, koja oblikuje istoriju i sudbinu te zemlje. U ostalim ulogama naći će se Sijena Miler, Abi Li Keršo, Sem Vortington, Džena Malon i drugi.

Svetska premijera filma održana je na ovogodišnjem izdanju čuvenog Kanskog festivala. ‘Horizont: Američka saga’ je na neki način i obeležila festival zbog emotivne scene i Kostnerovih suza nakon skoro desetominutnih ovacija. Da li su ovacije bile zaslužene, možete proveriti u domaćim bioskopima od 27. juna. Verujemo da ovo ostvarenje zaslužuje da mu pružite šansu.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap