Predstava: Gubitnik | Jugoslovensko dramsko pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Tomas Bernhard/Aleksandar Sergejevič Puškin

Gubitnik

Režija: Nataša Radulović


A šta ako nas ono što volimo da radimo ne čini srećnim?


Sijaset fantastičnih komada nas svake pozorišne sezone čeka na pozornicama. Predstavom Gubitnik Jugoslovensko dramsko pozorište je izašlo iz okvira uobičajenog i zbog toga je ova predstava jedna od najgledanijih i dodaćemo – sa najviše preporuka u sklopu našeg repertoara.

Premijeru je imala u maju 2023. godine i od tada svoju popularnost gradi na pozitivnim utiscima svih nas koji smo mogli da uživamo u njenom sadržaju. Posebna zahvalnost ide genijalnom umu celog projekta – rediteljki Nataši Radulović koja je imala malo drugačiju viziju. 

Naime, rediteljka potpisuje i dramatizaciju teksta koji se bazira na romanu Tomasa Bernharda u kojem su glavni likovi slavni kanadski pijanista Glen Guld i njegova dva najbolja prijatelja sa studija klavira, pijanista Verthajmer i pripovedač. U intimnom okruženju scene Studio JDP, radnja predstave ‘Gubitnik’ i te kako dobija na svojoj važnosti jer kombinuje talenat prikazan kroz muziku, zavist, teror uspeha i lakoću neuspeha.

Kako je i sama jednom prilikom naznačila: „Prevelika očekivanja od sebe u nekom trenutku dovode do gubljenja smisla bavljenja tim nečim. Ono što je suština muzike i umetnosti, osećaj zanosa, katarze pri izvođenju na sceni, gubi se u trci za uspehom. Tu se gubi i kontakt sa samim sobom. Poništava se prvobitni, iskreni poriv koji je i poveo na taj put.“ I upravo je to suština ove već sada uspešne predstave – šta se dešava kada nadareni ljudi koji prepoznaju genijalnost shvativši da se do nje dolazi malo težim putem, susretnu sa genijem. Glavne uloge poneli su: Teodor Vinčić, Joakim Tasić, Stojša Oljačić i Lenka Petrović.

Ulaznice za predstavu ‘Gubitnik’ su na raspolaganju po ceni od 1200 dinara, a uvek ih možete nabaviti direktnom kupovinom na blagajni pozorišta ili onlajn, putem zvaničnog sajta.

Da li ste i vi spremni za ovaj neobični performans?

 
Gubitnik (jdp.rs)
Gubitnik (jdp.rs)
Gubitnik (jdp.rs)
Gubitnik (jdp.rs)
Gubitnik (jdp.rs)
Gubitnik (jdp.rs)
Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

17

maj

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap