Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili | MTS dvorana | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
 • Ovaj događaj je prošao.
Georgian national balet Sukhishvili

Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili


Kultura, tradicija i umetnost na jednoj sceni ovog proleća.


Sve što odiše tradicijom i kulturnim folklorom je nešto što se ne sme zaboraviti.  Dočekati strane goste koji sa nestrpljenjem žele da svoj deo baštine prikažu domaćoj publici je iskustvo koje vredi doživeti. Tako je i u slučaju nacionalnog baleta Gruzije pod nazovom ‘Sukhishvili’ koji će 12. aprila sa početkom od 20 časova u MTS dvorani srpskoj publici po drugi put pokazati zašto su među najpopularnijim ansamblima na svetu.

Ako ste mislili da je balet koji se igra u svakoj zemlji isti, pogrešili ste. Gruzijski balet je jedinstven na svetu. I za njega važe posebna pravila. Naime, osim standardnih baletskih veština, njihov performans zahteva i posebne akrobatske veštine zbog kojih su postali jedna od najpoželjnijih svetskih umetničkih atrakcija. Poznato je da balet sa teritorije Gruzije i Kavkaza već decenijama vodi porodica Sukišvili, odnosno Iliko Sukišvili i Nino Ramišvili.

Oni su kreatori spektakla koji zahteva svakodnevno vežbanje, odnosno fizičku i psihičku obuku igrača. Naime, u igri koja je svima prepoznatljiva dodate su i figure iz gruzijskog ratnog plesa Khorumi čime se ovo izvođenje podiže na viši nivo. Sastoji se od umeća sa nožem i mačem, kao i različit broj trikova i padova na kolena. Ovaj balet je od svog osnivanja gostovao na svim kontinentima što ujedno uključuje preko 10 miliona gledalaca. Na sceni će učestvovati 100 plesača, 2500 kostima, orkestar i egzotična koreografija. 

Cene karata zavise od zona iz koje želite da posmatrate spektakl, kreću se u nekoliko kategorija i iznose 3700, 4500, 5200 i 6700 dinara. Dovoljno je da napravite rezervaciju preko zvaničnog sajta MTS dvorane ili ih kupite direktno na blagajni iste

Sa razlogom ovaj ansambl nazivaju i osmim svetskim čudom. Beogradska premijera je prava prilika da doživite spektakl i da o njemu prenosite dalje utiske.

 

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

17

avgust

Prepoučujemo

25

jul

  Prijavi se na newsletter

  1 Komentar o “Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili

  1. Ako su dobri kao hačapuri, harčo i hinkali onda nema promašaja!
   Šalim se naravno, ali ovaj spektakl se ne propušta.

  Ostavi komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap