Gruzijski nacionalni balet | Kombank dvorana | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Loading Događaji
Georgian national balet Sukhishvili

Gruzijski nacionalni balet


Kultura, tradicija i umetnost na jednoj sceni ovog proleća.


Sve što odiše tradicijom i kulturnim folklorom je nešto što se ne sme zaboraviti. To ujedno važi za svaki segment umetnosti, pa i življenja. Dočekati strane goste koji sa nestrpljenjem žele da svoj deo baštine prikažu domaćoj publici je iskustvo koje vredi doživeti. Tako je i u slučaju nacionalnog baleta Gruzije pod nazovom ‘Sukhishvili’ koji će 14. juna sa početkom od 18h u Kombank dvorani srpskoj publici pokazati zašto su među najpopularnijim ansamblima na svetu.

Ako ste mislili da je balet koji se igra u svakoj zemlji isti, pogrešili ste. Gruzijski balet je jedinstven na svetu. I za njega važe posebna pravila. Naime, osim standardnih baletskih veština, njihov performans zahteva i posebne akrobatske veštine zbog kojih su postali jedna od najpoželjnijih svetskih umetničkih atrakcija. Poznato je da balet sa teritorije Gruzije i Kavkaza već decenijama vodi porodica Sukišvili, odnosno Iliko Sukišvili i Nino Ramišvili.

Oni su kreatori spektakla koji zahteva svakodnevno vežbanje, odnosno fizičku i psihičku obuku igrača. Naime, u igri koja je svima prepoznatljiva dodate su i figure iz gruzijskog ratnog plesa Khorumi čime se ovo izvođenje podiže na viši nivo. Sastoji se od umeća sa nožem i mačem, kao i različit broj trikova i padova na kolena. Ovaj balet je od svog osnivanja gostovao na svim kontinentima što ujedno uključuje preko 10 miliona gledalaca. Na sceni će učestvovati 100 plesača, 2500 kostima, orkestar i egzotična koreografija. 

Cene karata zavise od zona iz koje želite da posmatrate spektakl, kreću se u nekoliko kategorija i iznose 2500, 3500, 4700, 6000 i 7000 dinara. Dovoljno je da napravite rezervaciju preko zvaničnog sajta Kombank dvorane ili ih kupite direktno na blagajni iste, a na raspolaganju vam je i sajt distributera Tickets.rs i njihova prodajna mesta širom Srbije kako biste kupili željene ulaznice. 

Sa razlogom ovaj ansambl nazivaju i osmim svetskim čudom. Beogradska premijera je prava prilika da doživite spektakl i da o njemu prenosite dalje utiske.

Prepoučujemo

24

maj

Prepoučujemo

12

maj

Prepoučujemo

23

februar

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2020 | Repertoar RS BlogSitemap