Gospođica | Predstava - JDP | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Ivo Andrić

Gospođica

Režija: Gorčin Stojanović


Skoro dva sata će biti posvećena mentalnoj borbi jedne žene koja svoje demone istovremeno tišti, uveseljava i smiruje.


Navikli smo da je repertoar Jugoslovenskog dramskog pozorišta fantastičan i krajnje kvalitetan. Svaka predstava je jedinstvena i neponovljiva, a dokaz tome jesu prepune sale publike i to svake večeri. Aplauzi nakon završenog komada su dugi, što dovoljno govori o značaju koji je isti imao za sve tog dana. Predstava Gospođica koja je kreirana na osnovu istoimenog romana našeg nobelovca, Ive Andrića, pravi je primer kako književnost može biti neobično lepo dočarana i na sceni.

Ova predstava je premijerno izvedena 26. aprila 2013. godine. Postava glumaca se nije menjala i to je jedan od razloga zašto je ovaj komad toliko kvalitetan. Uzimajući u obzir činjenicu da je Andrića teško ekranizovati zbog složenosti njegovih knjiga i fascinantnog stila pisanja, predstava ‘Gospođica’ je i te kako postigla uspeh.

Divna Nataša Ninković u glavnoj ulozi, ulozi Rajke Radaković je od početka do kraja dokazala kako su talenat i posvećenost uvek u prvom planu. Pored nje, na sceni se pojavljuju i: Voja Brajović (u ulozi Obrena, Rajkinog oca), Srđan Timarov (Vlado Hadži Vasić, Rajkin udvarač), Jasmina Avramović (u ulozi Radojke, Rajkine majke), Nataša Tapušković (komšinica Jovanka), Milan Marić (poslovođa Veselin), Marko Baćović (gazda Mihailo, Rajkin tutor), kao i Vesna Stanković, Dejan Dedić, Anđelika Simić i Stefan Bundalo.

Predstava ‘Gospođica’ će vas sve vreme držati budnim, podstičući one prirodne nagone da istovremeno zaštitite i otreznite glavnu junakinju. Rajka je zaslepljena ljubavlju. Prema novcu. Zbog njega postaje lenja, sebična, samosažaljiva, kruta, setna, beskrajno anksiozna i nepoverljiva. Odbacuje sve oko sebe i ljubomorno čuva novac od svih.

Nedovoljno usmerena na pravi put i neke tradicionalne ideale, živi u oblacima i čežne o pravoj ljubavi koja joj nikako ne dolazi ili dolazi u pogrešnim oblicima. Ona jeste jedna od najvećih Andrićevih junakinja zbog svoje teške sudbine i velikih mentalnih borbi.

Cene karata za predstavu ‘Gospođica’ iznose 500 i 1000 dinara, a preporučujemo vam da iskoristite i pojedinačni popust od 50% koji možete ostvariti ukoliko kupite ulaznice na dan izvođenja predstave.

 

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap