Gospođa ministarka - predstava | Narodno Pozorište
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Branislav Nušić

Gospođa ministarka

Režija: Jagoš Markovič


Komad koji spada u grupu antologijskih. Da li ćete se više smejati u prvom ili poslednjem činu – ovo je predstava koja se nikako ne propušta!


Narodno pozorište drži tradiciju jedne od najstarije, najeminentnije i najpoznatije kulturne ustanove. Pogotovo zbog komada koji su neprevaziđeni i uzimajući u obzir njihov kvalitet i godine izvođenja pred publikom. Tako je i u slučaju predstave Gospođa ministarka. Povežite Branislava Nušića i dvosatnu komediju – dobićete delo koje vredi svakog osmeha i tapšanja.

Predstava je, u ovoj podeli, premijerno izvedena davne 2004. godine i to upravo na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Podela izgleda ovako: u ulozi sjajne Živke našla se Radmila Živković, njoj se pridružuje Miloš Đorđević u ulozi Sime Popovića, Aleksandar Srećković, Boris Komnenić, Olga Odanović, Predrag Tasovac/Branko Vidaković, Mihailo Lađevac/Marko Janjić, Sonja Knežević, Branko Jerinić, Darko Tomović su samo od nekih talentovanih glumaca koji ovaj komad čine toliko popularnim.

U prilog tome govori i činjenica o velikom broju osvojenih priznanja i nagrada iz oblasti kulture i umetnosti (Festival ‘Nušićevi dani’ u Smederevu, Glumačke svečanosti ‘Milivoje Živanović’ u Požarevcu kao i 49. Sterijino pozorje u Novom Sadu). Radmila Živković, je između ostalog, neponovljivi ženski laureat koji bilo koje dramsko delo pretvara u kaleidoskop emocija, stanja i razmišljanja. Otuda toliko formalnih i neformalnih, renomiranih priznanja. Sudeći po reakcijama i pozitivnim kritikama publike, Živka sa Nušićevih stranica je u potpunosti dočarana glumom Radmile Živković. Reditelj, Jagoš Marković je ovaj performans nazvao i šalom u četiri čina. Dodajte i veliki doprinos dramaturga Jovana Ćirilova, pa ćete shvatiti zašto ovu predstavu morate uključiti u vaš mesečni repertoar.

Navikli smo da su britke Nušićeve misli usmerene na satiru i komediju jer svaka replika sadrži određenu dozu humora. U predstavi ‘Gospođa ministarka’ česte tišine između umetnika na sceni su isto toliko smešne. Svaki segment predstave je kreiran sa velikom posvećenošću i ljubavlju. Sva dekoracija i svi kostimi (do detalja) su izrađeni u radionicama Narodnog pozorišta.

Uzimajući u obzir činjenicu da su Nušićeva dela često trpela diskriminaciju i osudu, posle velikih borbi, kratkih, ali uspešnih izvođenja na samom početku – danas je ‘Gospođa ministarka’ s pravom ostao jedan od najboljih i najposećenijih dramskih komada u srpskom pozorištu. Ukoliko još niste, trk po vašu kartu, čeka vas zagarantovano uživanje!

 
Gospođa ministarka (narodnopozoriste.rs)
Gospođa ministarka (narodnopozoriste.rs)
Gospođa ministarka (narodnopozoriste.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

18

april

Prepoučujemo

21

april

    Prijavi se na newsletter

    4 komentara o “Gospođa ministarka

    1. Postovani ,
      Da li se Gospodja Ministarka igra u Narodnom Pozoristu u petak 28.05.2019. ?
      Ne mogu je pronaci na repertoaru Narodnog Pozorista za 28.06.2019.
      Molim Vas proveru i info

      Hvala,

      1. Nažalost, prema sajtu Narodnog pozorišta za 3. decembar karata više nema. Nadamo se da će se Labudovo jezero naći na repertoaru za ostatak decembra koji još nije objavljen. Pratite nas, blagovremeno ćemo ažurirati informacije.

        Pozdrav

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap