Predstava: Gospođa Ajnštajn | Narodno pozorište | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Snežana Gnjidić

Gospođa Ajnštajn

Režija: Karin Rosniček


Šta zaista znate o najpoznatijoj supruzi naučnika?


Umetnost je jedinstvena u svom postojanju. Dokaz tome jesu pozorišne predstave, koje vekovima kasnije, unapređene u svojoj formi i načinu prikazivanja izazivaju poštovanje i posećenost. Jedna od takvih jeste i predstava Narodnog pozorišta Gospođa Ajnštajn, po tekstu Snežane Gnjidić, a u režiji Karin Rosniček koja je imala premijeru u junu 2022. godine i već izaziva pozitivne komentare. I to sa razlogom.

Kao specifičnost ovog komada ističe se činjenica da je autorka dramskog teksta, Snežana Gnjidić, bila zapravo inspirisana pismima koja je na tavanu jedne beogradske kuće otkrio unuk Milevine najbolje prijateljice iz Ciriha, a među kojima je zapravo prepiska Mileve i Alberta. Takođe, ovde se niko neće baviti osuđivanjem Albertovog ponašanja prema Milevi, nego zapravo odnosom između muškarca i žene. Stoga su svoje uloge na sceni Narodnog pozorišta perfektno izneli Dušanka Stojanović Glid i Goran Jevtić.

 

„Između Mileve i Ajnštajna ima jako puno ljubavi, jako puno nežnosti. Ovde je ono što je bila jabuka za Njutna, za njih dvoje bila njihova ljubav. I, sve ono što im se desilo u životu, njih dvoje su odatle crpeli prvo posebne, a onda i opšte teorije. Sve ono što se dešavalo u njihovom životu, oni su preneli na nešto što će rasvetliti ovaj svet i zbog čega ćemo im biti zahvalni.“, glumac Goran Jevtić

 

Ukoliko smo vas u dovoljnoj meri zainteresovali za predstavu ‘Gospođa Ajnštajn’, već sada možete rezervisati i kupiti svoje ulaznice putem zvaničnog sajta pozorišta po cenama od 800 i 1200 dinara i istovremeno izabrati željena mesta. Takođe, za kupovinu većeg broja karata, omogućene su brojne pogodnosti čime se omogućava gledanje predstava svim generacijama.

Da li su život i kompletno delo Mileve Ajnštajn ostali u senci njenog supruga? I kako su zaista izgledala rezonovanja po pitanju njene uloge u životu ovog velikog naučnika? Verujemo da će vam komad ‘Gospođa Ajnštajn’ ostati u sećanju kao jedan od najkvalitetnijih koji ste imali prilike da pogledate.

 
Gospođa Ajnštajn (narodnopozoriste.rs)
Gospođa Ajnštajn (narodnopozoriste.rs)
Gospođa Ajnštajn (narodnopozoriste.rs)
Gospođa Ajnštajn (narodnopozoriste.rs)
Gospođa Ajnštajn (narodnopozoriste.rs)
Gospođa Ajnštajn (narodnopozoriste.rs)

Na Repertoaru

Prepoučujemo

01

novembar

Prepoučujemo

15

april

Prepoučujemo

07

mart

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap