Godzila x King Kong: Novo carstvo | The New Empire (2024) | Repertoar
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Loading Događaji
  • Ovaj događaj je prošao.
Godzilla x Kong: The New Empire

Godzila x King Kong: Novo carstvo

Režija: Adam Vingard


Šta se desi kada se udruže dva najveća fiktivna čudovišta?


Svake godine stižu nam novi blokbasteri iz domena naučne fantastike. Iz popularne franšize MonsterVerse dolazi novi film pod nazivom Godzila x Kong: Novo carstvo koji će ujediniti dva najpoznatija džinovska stvorenja – Godzilu i King Konga. Da li ste spremni za ovu dvosatnu avanturu?

 

„Kroz istoriju ljudske civilizacije smatrali smo da samo život može postojati na površini naše planete. U čemu smo se još prevarili?“

 

Do sada je prvi trejler pogledalo skoro 30 miliona ljudi, a i dalje se o njemu priča. Čini se da će u domenu ovog žanra, proleće biti u znaku neočekivane avanture. Ono što smo do sada saznali o svakom od dva naslovna čudovišta je objašnjeno kroz filmove snimljene 1954. i 2005. godine.

Podsećanja radi, Godzila je strašno i po svim kriterijumima veliko, ali ipak izmišljeno čudovište (ili kaiju, kako ga još zovu) koje se prvi put pojavilo u istoimenom filmu Isihra Honde, iz 1954. godine. Nakon snimljenog filma, Godzila je postala antologijska svetska ikona pop kulture. Nazvana je i „kraljem čudovišta“, čuvenom frazom koja se inicijalno koristila u filmu Godzilla, King of the Monsters! iz 1956. godine, amerikanizovanoj verziji ovog filma. 

Sa druge strane, imamo strašnog King Konga, fiktivno čudovište, odnosno gorilu, koja se prvi put pojavila u istoimenom filmu iz daleke 1933. godine. Nakon prvog pojavljivanja, King Kong je stekao enormnu popularnost, pa se i kasnije pojavljivao u brojnim obradama. Štaviše, ova čovekolika životinja je postala jedna od najznačajnijih filmskih ikona u istoriji, pa su tako stvarani i animirani filmovi, knjige, stripovi, video igre i mjuzikli. 

Ovog puta, saznaćemo tajne Ostrva lobanji, na kojem se zapravo dešava epska bitka, ali protiv neprijatelja za koje čovečanstvo nikada nije čulo. U ovom okršaju će Godzila i King Kong udružiti snage i pokušati da sačuvaju prirodni poredak stvari, ljudi i životinja na našoj planeti.

Film ‘Godzila x King Kong: Novo carstvo’ će se naći na repertoaru domaćih bioskopa od 28. marta.

 

Prepoučujemo

13

jul

Prepoučujemo

05

decembar

Prepoučujemo

27

jun

    Prijavi se na newsletter

    Ostavi komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    © 2019-2024 | Repertoar RS BlogSitemap